Ulricehamn

Tvärredsartist ger sig ut på vårig turné

Tvärred Artikeln publicerades
Daniel Norgren har jobbat med albumet sedan förra sommaren och drar nu ut på turné som sträcker sig ända ner i Europa. Biljetterna till premiärkonserten på Pustervik sålde slut på bara några minuter.
Foto: Petra Wester Norgren/Privat
Daniel Norgren har jobbat med albumet sedan förra sommaren och drar nu ut på turné som sträcker sig ända ner i Europa. Biljetterna till premiärkonserten på Pustervik sålde slut på bara några minuter.

Förra fredagen släppte han album. På fredag intar han Pustervik och inleder sin vårturné. Högaktuella Tvärredsartisten Daniel Norgren vet minsann hur man tar våren med storm.

Att det finns en tupp på omslaget är bara ett sammanträffande, menar han. Men musikern Daniel Norgren beskriver det nykläckta albumet som en påskskiva på många sätt. Inte minst för att den råkade släppas på just långfredagen.

– Den här releasen passar väldigt bra, musiken är väldigt vårig i sig, säger Daniel Norgren.

Att skivans omslag pryds av en tupp och att albumet släpptes i samband med påsk är bara en tillfällighet, menar Daniel Norgren.
Foto: Privat
Att skivans omslag pryds av en tupp och att albumet släpptes i samband med påsk är bara en tillfällighet, menar Daniel Norgren.

Arbetet med skivan har pågått sedan förra sommaren. Då tog bandet sitt pick och pack och flyttade ut studion för att stationera sig i ett gammalt hus på landet utanför östra Frölunda. Husets patina har satt en speciell känsla och ton i plattan, menar han.

– Vi ställde upp våra instrument, tog varandra i hand och dansade runt, sedan var det klart. Vi hade inte så mycket planer den här gången.

Inte heller albumets namn var spikat från början. Faktum är att det inte var planerat överhuvudtaget. Att det blev ”Wooh Dang” var mer av en tillfällighet.

– Jag har ingen aning om vad det betyder. Men jag behövde ett namn och när jag tänkte den tanken dök det upp i huvudet, så det fanns varken för- eller eftertanke.

”Jag känner mig lite som en ko på kosläpp nu som bara vill ut och springa och sparka.”

Förra sommarens extremväder har också satt sin prägel på albumet menar Daniel Norgren. Han beskriver sig själv som en väderperson som fungerar lite som en barometer. När det regnar utomhus, regnar det också på insidan. Och det spelar indirekt roll för musiken.

– Det var ju en väldigt solig sommar och plattan är solig och vårig så det kan vara en frukt av förra årets extrema väder.

Albumet blir det åttonde i ordningen och följs av en turné som kommer att pågå ända in på höstkanten. På fredag hålls premiärkonserten på Pustervik i Göteborg. Bara två dagar senare spelar han i Borås. Och efter att ha knoppat i studion i flera månader är Tvärredsartisten nu mer än redo att blomma ut på scenen på riktigt.

– Jag känner mig lite som en ko på kosläpp nu som bara vill ut och springa och sparka. Jag ser att dörrarna är på väg att öppnas och vill bara ge mig ut. Att åka ut och spela och träffa människor blir essensen av att skriva musik.

Fakta

Daniel Norgrens vårturné

27 april: Göteborg, Pustervik

28 april: Stockholm, Cirkus

29 april: Borås, Åhaga

30 april: Sundsvall, Tonhallen

2 maj: Luleå, Kulturens hus

3 maj: Umeå, Norrlandsoperan

4 maj: Gävle, Konserthuset

5 maj: Göteborg, Konserthuset

18 maj: Köpenhamn, Store Vega

19 maj: Hamburg, Uebel & Gefährlich

20 maj: Amsterdam, Paradiso

21 maj: Antwerpen, De Roma

23 maj: Cologne, Stadtgarten

24 maj: Berlin, Festsaal Kreuzberg

26 maj: Oslo, Sentrum Scene

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.