Ulricehamn

Tövetjej årets lucia i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
I luciagruppen ingår Hilda Steinstö, Johanna Hansson, Hanna Sed, Sofia Jungmalm, Sofia Dahl, Anna Hedendahl och Karolina Johansson (Ingrid Geeraedts saknas på bilden).
Foto:Christer Seldevall
I luciagruppen ingår Hilda Steinstö, Johanna Hansson, Hanna Sed, Sofia Jungmalm, Sofia Dahl, Anna Hedendahl och Karolina Johansson (Ingrid Geeraedts saknas på bilden).

I söndags lät Lions lotten avgöra vem som blir Ulricehamnsbygdens lucia 2017.

Strax innan dragningen repeterar gruppen för fullt, under ledning av Terése Arturén. Sången ”Det strålar en stjärna” klingar ut i korridoren i Stenbocksskolans annex, där gruppen övar denna dag.

På plats finns även ledningen för Lions Ulricehamn. Medan sången ljuder, förbereds lottdragningen av luciageneral Richard Hallifax, vice luciageneral Tommy Fjällström samt förra årets president Ingvar Gustafsson.

Kandidaterna representeras av varsin lapp i en förgylld pappkartong. Dock inte Ingrid Geeraedts, en av tjejerna i gruppen. Hon har avböjt att kandidera denna gång, eftersom hon var lucia förra året.

Så är det dags för lottdragningen. Det är Ingvar Gustafsson, som var president i Lions Ulricehamn förra året som drar namnet på årets lucia.

Det visar sig då lappen vecklats upp, att det är Karolina Johansson från Töve som får förmånen att agera lucia i gruppen.

Medan de andra applåderar valet, berättar hon om sin första reaktion:

– Det känns jättebra. Samtidigt som det nog blir lite nervöst, säger Karolina Johansson.

För allmänheten finns möjlighet att se och höra luciagruppen i form av traditionell julkonsert i Ulricehamns kyrka onsdag den 6 december. Det blir två framträdanden, klockan 19 samt klockan 20.30.

Påföljande lördag, den 9 december, framträder Ulricehamnsbygdens lucia i Tvärreds kyrka klockan 16. Dagen därpå är det så dags för sedvanlig luciakröning på Stora torget i Ulricehamn.