Ulricehamn

Tidigare färgeri har blivit gym

timmele Artikeln publicerades
Gymmaskinerna är på plats sedan i november. Förutom gym ägnar sig Swarén åt amerikansk fotboll och i Ulricehamn är han känd för att han drog i gång laget Ulricehamns chargers. När de inte längre har någon verksamhet hjälper Thomas ett amerikanskt fotbollslag i Jönköping. 2 bilder
Foto:Pernilla Rudenwall
Gymmaskinerna är på plats sedan i november. Förutom gym ägnar sig Swarén åt amerikansk fotboll och i Ulricehamn är han känd för att han drog i gång laget Ulricehamns chargers. När de inte längre har någon verksamhet hjälper Thomas ett amerikanskt fotbollslag i Jönköping.

I det som kallas gamla färgeriet har Thomas Swarén flyttat in sitt gymföretag Timmele gym och fitness.

För fyra år sedan startade han verksamheten.

Viktplattor, kettlebells och en så kallad X-drag-maskin syns i gymlokalen. Väggarna är nymålade med vit färg och det är tyst. Den musik som oftast pumpas ut i träningslokaler hörs inte på Timmele gym och fitness för tillfället.

För att komma till gymdelen har omklädningsrum och träningsdelen för kondition passerats. Målarburkar och andra hantverksprylar vittnar om att lokalerna inte är helt färdigrenoverad ännu.

– Jag öppnade i november men det återstår en del arbete, säger Thomas Swarén, ägare av Timmele gym och fitness.

Från 380 kvadratmeter till drygt 540 kvadratmeter innebär flytten bland annat och enligt Thomas är den nya lokalen är bättre anpassade för gymverksamhet genom att den har bättre inomhustemperatur, bättre ventilation och bättre parkeringsmöjligheter än den gamla lokalen.

Det var för fyra år sedan som Swarén drog i gång gymmet i Timmele och successivt blev utrymmet större för att precis innan flytten vara 380 kvadratmeter i det hus som kallas gamla biografen.

– Jag har tränat sedan jag var 15 år och eftersom jag ett nästan komplett gym hem var det ett naturligt steg att öppna ett eget, förklarar Thomas satsningen på gym.

Förhoppningen är att han ska göra en mindre vinst på gymmet men det är som heltidsanställd väktare som han tjänar sitt levebröd.

Det är ungefär 110 personer som tränar på gymmet regelbundet och den mest populära tiden för att trimma sina muskler är mellan klockan 16 till 20 på vardagarna.

– Förutom de som bor i Timmele har jag kunder från Blidsberg, Dalum, Ulricehamn och Marbäck, säger Thomas Swarén.

Med ett heltidsjobb i grunden behöver Thomas en del hjälp med att sköta det dagliga arbetet i gymmet. Några vänner får träna gratis mot att de tömmer papperskorgar och hjälper till med städningen. Några anställda har inte Swarén.

Det finns en efterfrågan från kunderna om instruktörsledda pass, för några år sedan var det en kvinna som körde boxercise men sedan hon flyttade till Stockholm har några pass inte funnits på gymmet.

– Jag har gyminstruktörsutbildning och siktar på att gå den teoretiska delen till våren för att på sikt bli personlig tränare, säger Thomas.

På området finns även BB tools och Timmele entreprenad.