Ulricehamn

Stuga totalförstörd i brand – kropp funnen

tolkabro Artikeln publicerades
Foto:Pernilla Rudenwall

Vid 13-tiden meddelade polisen att en kropp hittats i den nedbrunna stugan.

Det var räddningstjänsten som hittade kvarlevorna av en människa i brandresterna av stugan.

Händelsen är rubricerad som mordbrand.

– Vi har ingen anledning att tro att det rör sig om ett mord eller brott överhuvudtaget i nuläget men så länge vi inte kan utesluta det pågår en förundersökning, säger Gustaf Lantz.

Polisen har ännu inte fått kontakt med fastighetsägaren, som är en man i 40-årsåldern, men hade pratat med anhöriga till mannen.

Personen som hittats avliden i huset är med stor sannolikhet husägaren, enligt polisen.

– Det ligger nära till hands att tro att det är fastighetsägaren som omkommit men det måste vi utreda, säger Gustaf Lantz.

Den påträffade kroppen ska skickas till rättsläkarstation för obduktion och identifiering. Förundersökningsledaren hade i onsdags ingen uppfattning om hur lång tid en identifiering kan tänkas ta.

Det var en uppmärksam plogbilsförare som larmade om branden vid 5.30-tiden.

Räddningstjänst från både Ulricehamn och Borås ryckte ut till stugan men de omkring 15 brandmännen kunde inte göra något för att bekämpa elden då stugan var helt övertänd när de anlände. Även polis och två ambulanser kom till platsen.

– Det finns ingen spridningsrisk men eftersom huset ligger synligt nära en väg och röken syns tydligt så stannar vi kvar för att folk ska veta att vi har den under kontroll, sa Peder Liljeroth, räddningschef i beredskap till UT under onsdagsförmiddagen.

Länge var det oklart om någon befann sig i huset. Men räddningstjänsten jobbade efter scenariot att någon kunde vara innebränd eftersom en bil stod parkerad utanför stugan.

Brandplatsen är avspärrad och polisen genomför en teknisk undersökning. Det handlar om att säkra eventuella spår.

– Vi har hundar där som kan känna doften av exempelvis brandfarliga vätskor och det hjälper oss i den brandtekniska undersökningen, säger Gustaf Lantz.