Ulricehamn

Skotteksgårdens nya krögare nu på plats

Ulricehamn Artikeln publicerades
Jean Elias Yammine, 41 år. Just nu bor han i Skövde men så fort han hittar ett boende i Ulricehamn så kommer han att flytta hit.
Foto:Mariell Dahlström
Jean Elias Yammine, 41 år. Just nu bor han i Skövde men så fort han hittar ett boende i Ulricehamn så kommer han att flytta hit.

Jean Elias Yammine är ny ägare till Skotteksgårdens restaurang. Han kommer att satsa på bra luncher gjorda på lokalproducerade råvaror.

I 20 år har han jobbat som kock och drivit flera restauranger. Senast jobbade Jean Elias Yammine som souschef på Farris bad i Larvik, Norges lyxigaste spaanläggning. Han är uppvuxen i Skövde och Göteborg. Efter sju år i Norge tar han nu över restaurangen på Skotteksgården i Ulricehamn.

– När Bessim tog över här så ville jag komma hit och jobba som kock, men det blev inte så. När han nu skulle sälja så var det inget att tänka på, jag ville ta över, säger Jean Elias Yammine. Han och förre ägaren Bessim Plavci lärde känna varandra för tre år sedan när de jobbade i Norge.

Några stora förändringar är inte aktuellt i nuläget.

– Jag planerar att fortsätta på samma sätt som det varit tidigare och utveckla det konceptet. I veckorna kommer det fortsätta vara fokus på bra luncher, vi kommer ha husmanskost med lite internationella inslag. På helgerna kommer vi ha helgbufféer, säger Jean Elias Yammine.

Han berättar att han kommer fortsätta att ha kontakt med Bessim Plavci för att få stöd i början.

– Det känns bra att kunna vända mig till Bessim nu i början, så jag kan få stöd från honom som vet vad Ulricehamnarna vill ha. Jag vill inte komma hit utifrån med storslagna planer som ingen är intresserad av, säger Jean Elias Yammine.

Maten vill han laga av lokala råvaror.

– Jag vill gärna gynna lokala producenter, så i den mån det går kommer jag att handla lokalproducerade råvaror, säger Jean Elias Yammine.

Förutom luncher och helgbufféer kommer det finnas möjlighet att ha stora tillställningar som bröllop och konferenser på Skotteksgården.

– Det finns en efterfrågan på festlokaler i Ulricehamn och här finns det potential för det. Det är vackert och det finns mycket historia här och vi har lokaler som passar, säger Jean Elias Yammine.

I nuläget ligger stort fokus på att hitta personal.

– Kvalitet är viktigt, både på maten och på servicen. Just nu jobbar jag på att hitta både kock och serveringspersonal, säger Jean Elias Yammine.