Ulricehamn

Voltade flera varv – person till sjukhus med ambulanshelikopter

Hökerum Artikeln publicerades
Singelolyckan föranledde ett stort räddningspådrag och räddningstjänsten, ambulanser och polis larmades till platsen.
Foto: Lovisa Hansson
Singelolyckan föranledde ett stort räddningspådrag och räddningstjänsten, ambulanser och polis larmades till platsen.

Vid 14.30-tiden på måndagseftermiddagen kom det larm om att det har skett en singelolycka på väg 40.

Olyckan skedde strax före Hökerumsmotet, i riktning mot Ulricehamn. Inledningsvis kom en rapport om att det skulle vara flera bilar inblandade i olyckan men den informationen var felaktig. Det var en personbil som av okänd anledning kört av vägbanan och voltat flera varv. Enligt räddningstjänsten var det en ”rejäl smäll”.

– I bilen satt fyra personer och vi har fått klippa loss en person från en av bilarna. Vi väntar just nu på att ambulanshelikoptern ska landa och ta med sig den mest skadade personen, säger Niklas Ignell, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Den mest allvarligt skadade personen fördes till Sahlgrenska sjukhus i Göteborg med ambulanshelikopter för vård. Enligt en skaderapport från Sahlgrenska är det en man som vårdas på sjukhuset och hans tillstånd ska vara stabilt. Övriga tre inblandade vårdas på Södra Älvsborgs sjukhus. Enligt en skaderapport från vårdas två kvinnor och en man i övre tonåren på Säs. Mannen ska ha fått lindriga skador och läget ska vara stabilt för honom.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättar att två personer slungades ur den voltande bilen.

– Men vad jag förstår ska det inte handla om att personerna fick livshotande skador, säger han.

Under tiden då räddningsarbetet pågick bildades det långa köer på väg 40 i båda riktningar.
Foto: Lovisa Hansson
Under tiden då räddningsarbetet pågick bildades det långa köer på väg 40 i båda riktningar.

Larmet om olyckan föranledde ett stort räddningspådrag och ambulanser, räddningstjänst och polis kallades till olycksplatsen. Under räddningsarbetet var vägen avstängd i båda riktningar. Efter ett tag började vägen ledas om via gamla väg 40 och strax innan klockan 16 – när olycksbilen var bärgad från platsen – släpptes trafiken på igen.

Enligt Niklas Ignell kan olyckan ha skett på grund av halkan.

– Vi har fått till oss att det är väldigt halt i skuggpartierna på vägen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.