Ulricehamn

Passivt Dalstorp kryssade i toppstriden

Fotboll Artikeln publicerades
Björn Arnesson stod för Dalstorps enda mål mot Sävedalen. 6 bilder
Foto:Evelina Segerqvist
Björn Arnesson stod för Dalstorps enda mål mot Sävedalen.

Trots numerärt överläge under stora delar av andra halvlek lyckades inte Dalstorp knyta ihop säcken borta mot Sävedalen. Chansen till en kvalplats finns ändå kvar inför slutomgången.

Sävedalens IF–Dalstorps IF 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 (48) Björn Arnesson, 1–1 (72) Rasmus Tengfjord Domare: Denis Oppong
Publik: 502 Dalstorps lag: Jesper Hallqvist – Sebastian Forsblad, Oscar Fritzon, Abbas Mohamad, Benjamin Larsson – Anton Johansson, Andreas Dahlqvist, Björn Arnesson, Erik Axengren – Christian Magnusson – Isak Johansson Ersättare: Viktor Lid, Tommy Bohman, Adam Josefsson, Felix Sehlström, Daniel Svenningsson, Johan Einarsson, Jakob Ekstener UT-märkta: 3 Christian Magnusson 2 Abbas Mohamad 1 Erik Axengren UT-delade av Evelina Segerqvist

En poäng borta mot topplaget Sävedalen och fortfarande chans att nå division 1 hade på förhand låtit ganska bra för Dalstorpsspelarna.

Men inte med facit i hand. Två utvisade motståndare och ledning med 1-0 gav Dalstorp goda chanser att gå hem med segern i sin hand.

Att Sävedalen sedan skulle kvittera med åtta utespelare på plan, var det nog få som räknade med.

– Det känns tungt, vi borde ha vunnit under de här förutsättningarna, säger Dif-tränaren Robert Björk.

Mötet mellan de gulsvarta och rödblå har kallats en för en av de viktigaste matcherna för Dalstorp den här säsongen. Med bara en poäng mellan sig i tabellen var lördagens toppstrid lika brännande för båda lagen. Något som tydligt märktes av på Bravida arena. Trots att läktarna inte var i närheten av halvfulla förde publiken stundtals lika mycket liv som under en ordinär allsvensk match på arenan.

Första halvlek inleddes med högt tempo från båda lagen och det var tydligt att mycket stod på spel. Chanser skapades åt båda håll men inget av lagen lyckades förvalta dem på rätt sätt och när domaren blåste för halvtid lyste målen med sin frånvaro.

– Trots att det var mållöst var det bra spel från båda lagen överlag och det kändes att det var en toppmatch, säger Robert Björk.

Tre minuter in i andra halvlek lyckades Christian Magnusson komma runt på kanten och spela snett inåt bakåt till Björn Arnesson som stod ensam i boxen. Han tryckte sedan in bollen i bortre burgaveln och gav Dalstorp ledningen.

– Det var en klockren framspelning och ett bra mål, så då kändes det bra, säger Björn Arnesson.

Därefter började Sävedalen sätta hög press och spela tufft. Något som snart resulterade i matchens första utvisning för hemmalaget. Bara någon minut senare blev Anton Johansson fult glidtacklad bakifrån, och domaren drog för andra gången upp det röda kortet mot Sävedalen.

Med två man mer på plan hade Dalstorp goda förutsättningar att stänga matchen och säkra segern. Men så blev det inte. Istället lyckades Sävedalen efter ett inkast och en nickskarv panga in kvitteringen mot ett förvånat Dalstorp i den 72:a matchminuten.

– Det är surt, vi slarvar bort vinsten, säger Björn Arnesson.

Resterande 20 minuter av matchen ägde Dalstorp matchen helt, men kunde ändå inte återta ledningen i toppstriden.

Vad skulle ni ha gjort annorlunda?

– Vi sjönk ner alldeles för långt och blev rädda om vår trepoängare i stället för att trycka fram och våga mer. Vi bjöd i princip in dem i matchen, säger Björn Arnesson.

Trots att Dalstorp så snöpligt blev av med segern finns chanserna för division 1 fortfarande kvar för de gulsvarta. Allt hänger nu på hur det går i de kvarvarande matcherna för topplagen. För Dalstorps del står Varberg på tur på hemmaplan nästa helg i den sista dusten för den här säsongen.

– Vi är fortfarande med i toppen och ska försöka rulla mer boll på backen och spela ut på kanterna i nästa match, säger Robert Björk.

Värt att notera är att Andreas Dahlqvist och lagkaptenen Oscar Fritzson är avstängda mot Varberg efter att ha blivit varnade mot Sävedalen.