Ulricehamn

Öppnar gårdsbutik med kläder

Vegby. Artikeln publicerades
Erica Emilsson står utanför gårdsbutiken med sonen Folke. Erika satsar på att ha öppet butiken någon gång i månaden till en början – och sedan utöka allt eftersom. 2 bilder
Foto:Mariell Dahlström
Erica Emilsson står utanför gårdsbutiken med sonen Folke. Erika satsar på att ha öppet butiken någon gång i månaden till en början – och sedan utöka allt eftersom.

Secondhand och mode blir temat när Erica Emilsson väljer att satsa på sina intressen och öppnar en gårdsbutik.

Efter att ha jobbat som lärare i Jönköping i fem år tröttnade Erica Emilsson på att pendla. Hon var med och inredde Villa Strömsfors när det renoverades, det var då hon fick idén att jobba med sitt intresse. Hon bestämde sig för att satsa och öppna en gårdsbutik med secondhanda modekläder och inredning.

– Jag funderade på vad jag kunde göra när jag var mellan två jobb och med ett barn på väg. Då kom idén att öppna en gårdsbutik med inriktning på secondhand med fokus på nordisk design. Konceptet är att även om man själv har tröttnat på plagget så kanske någon annan tycker om det, på det sättet bidrar man till att minska storkonsumtionen, säger Erica Emilsson.

Erika bor på gården tillsammans med sin man Per och sonen Folke. De tog över gården från Pers föräldrar vi årsskiftet och tillsammans har de renoverat och byggt om huset. Per är snickare i grunden och det är även han som gjort i ordning det gamla stallet där gårdsbutiken kommer att vara.

– Per har gjort i ordning i huset och är snart klar, då kan jag börja inreda och göra klart. Jag satsar på att öppna i slutet av maj säger Erica Emilsson.

Sedan tidigare gör hon konsultuppdrag och hjälper till med inredning hos privatpersoner och företag. I höstas öppnade hon även en webbutik där hon bland annat säljer filtar som hon gör själv.

Butiken riktar sig mest till tjejer berättar Erica, men alla kan ju tycka om inredning tillägger hon. Erica hoppas att folk ska göra utflykter och komma ut till henne på gården.

– Jag kommer inte att ha något direkt café, men kaffe och en kaka kommer jag att ha, så jag hoppas att folk gör en liten utflykt och kommer hit och tittar på mode och inredning och kanske sitter ner och tar en fika och tittar på utsikten, säger Erica Emilsson.

Erica kommer att ha butiken öppen en gång i månaden till att börja med, men om allt går bra så kanske hon utökar öppettiderna när sonen Folke blir lite större. Målet med butiken är till en början att få verksamheten att gå runt.

– Målet är inte att bli rik på det här utan att det går runt och att jag ska få jobb med mitt intresse. Nu när jag fått barn så är ju han det viktigaste och då vill jag vara nära honom och slippa pendla, säger Erica Emilsson.

Fakta

Erica Emilsson

Ålder: 32 år.

Familj: Maken Per och sonen Folke 3,5 månader.

Bor: Vegby.

Aktuell: Öppnar gårdsbutik med inriktning på secondhanda modekläder och inredning.

Visa mer...