Ulricehamn

Nyce i Nittorp blir del av Visma retail

Nittorp Artikeln publicerades
Familjeföretaget Nyce Solutions AB i Nittorp har sålts till norska IT–koncernen Visma.
Foto:Privat
Familjeföretaget Nyce Solutions AB i Nittorp har sålts till norska IT–koncernen Visma.

IT–företaget Nyce Solutions har sålts till Visma. Företaget, med anställda, blir kvar i Nittorp.

– Vi kompletterar Vismas sortiment och blir deras lager– och logistikspecialist, säger Niklas Nygren i ägarfamiljen.

Familjeföretaget Nyce Solutions AB grundades 1998 och har i dag 22 anställda i Nittorp och ytterligare tolv i Kiev, där utvecklingskontoret ligger. Man har även kontor i Jönköping och Lund.

Nyce har nischat sig hårt och arbetar i stort sett bara – och framgångsrikt – med sin egenutvecklade mjukvara Nyce.logic WMS (WMS står för Warehouse Management System).

Det är en produkt som tagits fram för att lösa företags lagerhantering, logistik och leveranser, en central fråga för handeln mot bakgrund av den digitala handelns tillväxt. Det gäller bland annat att svara upp mot kundens förväntningar vad gäller korrekt lagersaldo och snabba leveranser. En annan utmaning är att klara kopplingen mellan ett företags digitala och fysiska handel.

– Vi har tidigare tittat på samarbetsmöjligheter med Visma, men i november blev frågan om en försäljning konkret. Visma har inte en sådan produkt, så vi kommer att bli deras lager– och logistikspecialist, säger Niklas Nygren, som är sälj– och marknadschef på Nyce, och också ingår i den tidigare ägarfamiljen.

Nyce solutions kommer att ha kvar samma verksamhet som i dag. Namnet blir kvar liksom ledningen, med Magnus Nygren som vd, och övriga anställda. Det blir ett dotterbolag till Visma Retail, som alltså ingår i den stora norska IT–koncernen Visma. Ägarskiftet är genomfört.

Nittorpsföretaget har haft en stadig tillväxt de senaste åren. Omsättningen 2011 var drygt 14 miljoner, 2015 hade den stigit med drygt tio miljoner till 24,4 miljoner och med en vinst efter finansnetto på 5,3 miljoner.

– Förra årets omsättning låg ungefär på samma nivå, men nu fortsätter vi att växa starkt, säger Niklas Nygren.

Varför säljer ni?

– Vi får en stark, långsiktig ägare och det ger oss nya möjligheter att utvecklas. Dessutom ger det oss samverkansmöjligheter.

fakta

Om Visma Retail

Visma Retail arbetar mot detaljistledet med att attrahera kunder till deras handelsplatser. I utbudet märks kassasystem och centrala system för butiksdrift, e–handel, lojalitetssystem samt tjänster som projektledning, rådgivning, support, teknisk service och IT–drift. Omsättningen 2015 var 323 miljoner kronor.

Visa mer...