Ulricehamn

Mordet på Lassalyckan: Polis släpper signalement på misstänkt

ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:Pernilla Rudenwall

Mördaren är på fri fot och polisen väljer nu att gå ut med ett signalement.

Polisen söker en man som var klädd i mörka kläder och troligen hade ett par Converse-skor på fötterna.

Beskrivningen av den misstänkte mördaren bygger på ett flertal vittnesuppgifter från Lassalyckan den 24 oktober förra året.

Från förmiddagen fram till eftermiddagen den aktuella tisdagen har ett antal personer iakttagit en man som polisen anser är högintressant i mordutredningen.

Kännetecken för den misstänkte mördaren är att han var klädd i en mörk lång jacka, möjligen svart, som gick ner till låret eller knät. Jackan var knäppt och uppdragen mot haka. På huvudet hade mannen en mössa, troligtvis stickad. Mössan var nerdragen över hela pannan. På fötterna satt ett par svarta skor med en vit detalj, troligen ett par Converse.

Av mannens ansikte syntes en begränsad del och därför har polisen inte någon åldersuppskattning av mannen.

– Vår arbetshypotes är att mannen finns kvar i Ulricehamn och med tanke på att vi topsat 1 050 personer borde han bli nervös nu och märka ut sig genom att uppträda annorlunda, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson.

Polisen är mycket intresserad av tips från allmänheten om personer som inte beter sig som det brukar och agerar nervöst.

Vilka detaljer det är som gör att polisen tror att mördaren finns kvar i kommunen vill man inte uttala sig om.

Drygt 1 000 män har hittills topsats i jakt på matchning med dna som säkrats på brottsplatsen.

– Vi har fått svar på 95 procent av proverna från nationellt forensiskt center, säger Göran Arvidsson.

De enda som återstår att topsa från den första omgången är de som är utomlands.

Dna-topsningen kommer starta om med en andra omgång kommande vecka. Polisen kommer då att kalla män från andra områden i kommunen än vad de hittills har gjort.

– Vi har delat in kommunen i tre områden och nu blir det område nummer två, säger Göran Arvidsson.

Hur många män som kommer att kallas i den här topsningsomgången vill polisen inte avslöja. Däremot berättar Arvidsson att de räknar med att hålla på lika länge som den första omgången och troligen handlar det om ytterligare tusen män som får lämna salivprov.

Förutom masstopsning arbetar polisen vidare med övriga utredningsåtgärder.

– Vi följer upp vilka personer som har besökt Hesters industriområde, vilka personer som har hyrt hotellrum eller andra typer av boenden i Ulricehamn, säger Göran Arvidsson.