Ulricehamn

Många vill bli ny kommunikationschef

Ulricehamn Artikeln publicerades
Ulricehamns kommun
Ulricehamns kommun

Drygt trettio personer har sökt tjänsten som kommunens kommunikationschef.

– Det har varit ett stort gensvar, nästan överraskande. Det är bra för det tyder på att det är en attraktiv tjänst, säger kommunchef Håkan Sandahl.

UT skrev nyligen om att nuvarande kommunikationschef Katrin Högborn hade valt att sluta efter fyra år på posten. Hon har fått ett nytt jobb som kommunikationschef i Tomelilla kommun, där även hennes familj finns. Därför lämnar hon sin tjänst i februari.

Kommunen gick ut med en annons om att man söker en ny kommunikationschef och i dagarna gick ansökningstiden ut. Då hade det kommit in 32 ansökningar.

Kommunchef Håkan Sandahl är nöjd med gensvaret.

– Det finns flera intressanta kandidater i den här sökandekretsen.

Han säger att de hoppas vara klar med rekryteringen i februari och att en ny chef kan tillträda till sommaren.

Kommunen söker även en kommunikatör till det som kallas kommunikationsfunktionen, där det arbetar tre kommunikatörer och en kommunikationschef.

Detta beror på att även en av kommunikatörerna ska sluta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.