Ulricehamn

Man misshandlades med ölflaska

Ulricehamn Artikeln publicerades

En 34-årig man har åtalats för att i oktober 2007 ha misshandlat en annan man med en flaska. Polisanmälaren ska i efterhand ha blivit hotad av Bandidos.

Misshandeln ska ha inträffat lördagen den 27 oktober i fjol på en restaurang i centrala Ulricehamn. Efter en kort ordväxling ska 34-åringen ha slagit till en annan man i ansiktet med en ölflaska. Den slagne mannen började då blöda kraftigt. Bråket avstyrdes av restaurangens vakter som höll fast båda männen. Strax efter avvisades 34-åringen och fick gå ut genom restaurangens kök. Den misshandlade åkte in till Borås sjukhus med ambulans.

Ett par dagar senare blev den misshandlade mannen uppringd av en okänd man som hotade honom genom att säga att han skulle få med Bandidos eller X-team att göra om han fullföljde sin polisanmälan. Därför har han valt att inte driva vidare ärendet själv och har inga ersättningsanspråk. Men eftersom det faller under allmänt åtal spelar det ingen större roll för rättsprocessen.

34-åringen är också åtalad för olaga hot. Tidigare samma kväll som misshandeln inträffade ska han också ha gått fram till en man på dansgolvet och hotat att sparka huvudet av honom.

34-åringen förnekar till båda brotten. Han hävdar att han ramlade omkull och då kanske råkade träffa någon med den flaska han höll i handen. Han förnekar helt att han skulle ha hotat någon.

Åklagarens bevisning bygger på vittnesberättelser från den aktuella kvällen.


Carl-Magnus Höglund
calle.hoglund@ut.se