Ulricehamn

Hökerumsbo hittad död i Köpenhamn – mord utreds

Hökerum Artikeln publicerades
Mannen hittades död i Köpenhamn.
Foto:L¯vland, Marianne
Mannen hittades död i Köpenhamn.

Roine Gustavsson, 47 år, hittades i förra veckan drunknad i Köpenhamn – efter att ha misshandlats svårt.

Det var i förra veckan som en man hittades död i kanalen i Köpenhamn.

Roine Gustavsson var i Köpenhamn tillsammans med en kompis då de överfölls och misshandlades i ett stugområde. Kompisen fick vårdas på sjukhus och det var han som anmälde Roine Gustavsson som saknad.

Hökerumsbon hittades senare död i en kanal vid stadsdelen Christiania. Den preliminära obduktionsrapporten visade, enligt tidningen Ekstrabladet, att våld mot huvudet orsakat en blödning i hjärnan men att det var drunkning som orsakade 47-åringens död, skriver danska Ekstrabladet.

Enligt danska Ekstrabladet har Roine Gustavssons kompis berättat att de blev misshandlade sedan de brutit sig in i en kolonistuga. Tidningen skriver att det på senare tid varit problem med ovälkomna övernattningar i stugorna, och att misshandeln kan ha varit ett sätt att ”statuera exempel”.

Efter misshandeln ska Roine Gustavsson ha slängts ner i kanalen - i vilken han senare hittades drunknad.

UT har pratat med dottern Jasmine Lindström, 23 år, som fick dödsbeskedet i tisdags.

Familjens förhoppning är att kunna begrava Roine Gustavsson bredvid hans mamma i Fristad och de arbetar med att kunna göra det.

– Varken pappa, jag eller min bror har några försäkringar som täcker en hemtransport från Danmark. Vi har varit i kontakt med socialtjänsten i Ulricehamn för att se om vi kan få ekonomisk hjälp, säger Jasmine Lindström.

Två män har häktats av dansk polis, misstänkta för grov misshandel. Men de ska även vara misstänkta för mord, skriver Ekstrabladet. Männen nekar till anklagelserna.