Ulricehamn

Man hade cannabis i kalsongerna

Ulricehamn Artikeln publicerades
Cannabis. Bilden har inget direkt samband med artikeln.
Foto: Mathew Sumner
Cannabis. Bilden har inget direkt samband med artikeln.

När polisen stoppade mannen hittade de en snusdosa med cannabis i hans kalsonger. Nu döms mannen för bland annat narkotikabrott.

Mannen är i 30-årsåldern och från en ort i Ulricehamns kommun. Han stoppades av polisen den 19 september i Borås. Polisen upptäckte att mannen hade en snusdosa i sina kalsonger. Innehållet såg ut att vara narkotika. Efter kontroll visade det sig att snusdosan innehöll nio gram cannabis och nästan ett gram kokain.

Polisen hittade också en kniv i bilen. Dessutom visar prover att mannen hade narkotika i blodet.

Mannen erkände att han hade använt cannabis och att kniven är hans. Snusdosan var dock inte hans utan den förvarade han åt en kompis som åkte bredvid i bilen.

Tingsrätten konstaterar nu att mannen inte bara hade cannabis i blodet utan även kokain. Han döms därför för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Rätten konstaterar också att mannen enligt sina egna uppgifter misstänkte att snusdosan innehöll narkotika och att han ändå var beredd att förvara den åt en kompis. Han döms därför för narkotikabrott.

Mannen döms också för brott mot knivlagen, olovlig körning och hastighetsöverträdelse.

Påföljden blir villkorlig dom och 90 dagsböter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.