Ulricehamn

Laddat för bra smakfestival

Ulricehamn Artikeln publicerades

Biljetterna går åt och väderprognosen verkar lovande. Projektledare Helena Lyckoskog tycker det ser bra ut inför helgens matfestival.

Det är sjunde gången som Smaka på arrangeras. Den 31 augusti väntas tusentals ulricehamnare besöka centrum för att smaka på vad lokala matföretagare har att erbjuda.

I år blir det något färre restauranger än tidigare år, säger Helena Lyckoskog.

– Det är inte lika många som förra året men det är ändå närmare 30 stycken och vi kommer ha en jämn spridning utefter med hela gågatan.

Dessutom kommer det hända lite andra saker i år, som att räddningstjänsten kommer och det kommer finnas en hoppborg för barnen.

Till saken hör att årets Smaka på sammanfaller med Ulricehamns första Pridefestival och det tillhörande Pridetåget, samt med Sportvagnsträffen.

– Vi har haft kontakt med varandra, vi som arrangerar. Det kommer bli ett bra komplement. Det gynnar nog alla på ett eller annat sätt.

En lovande väderprognos gör att Helena Lyckoskog tror på en riktig toppenhelg.

– Det kommer bli en superdag.

Det verkar även lovande med antal sålda häften, alltså biljetterna som kan omsättas till olika måltider bland aktörerna.

– Vi har sålt knappt hälften och vi vet sedan innan att den stora försäljningsdagen är samma dag. Nu funderar vi på vad vi ska göra om häftena tar slut.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.