Ulricehamn

Söndag: Kyrkor ringer för fred

Ulricehamn Artikeln publicerades
Åke Bonnier manar till klockringning för fred och försoning på söndag, då det gått 100 år sedan första världskriget tog slut. Foto: Carla Karlsson, Skara stift
Foto: Foto: Carla Karlsson/Skara stift
Åke Bonnier manar till klockringning för fred och försoning på söndag, då det gått 100 år sedan första världskriget tog slut. Foto: Carla Karlsson, Skara stift

På söndag kommer ett flertal kyrkor i landet ringa i sina klockor. Det gör man för att högtidlighålla minnet av när första världskriget tog slut.

Den 11 november 1918 tog första världskriget slut. Det fick bland annat till följd att många kyrkor runt om i Europa började ringa i kyrkklockorna. Detta skedde omkring 13.30 den dagen.

Det är också vid den här tidpunkten på söndag, hundra år senare, som många kyrkor återigen väntas ringa för fred i sina klockor.

I Skara stift har biskop Åke Bonnier skickat ett brev till stiftets församlingar och uppmuntrat dem att ringa i klockorna.

- Vi ringer för att minnas, men också som en bön att mänskligheten ska förstå fredens välsignelse och söka fredliga lösningar på vår tids problem, säger biskop Åke Bonnier.

I Ulricehamns pastorat kommer man att ringa i de kyrkor där det firas gudstjänst under söndagen och då i samband med kyrkans förbön.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.