Ulricehamn

Kvinna satte eld på madrass och slog flickvän under bussfärd

ULRICEHAMN Artikeln publicerades
Foto:Polisen

Hon ska ha satt eld på tidningar och en madrass så att lägenheten totalförstördes. Nu åtalas en kvinna i 40-årsåldern för branden på ett av Migrationsverkets boenden.

Det var under natten till den 12 december som händelsen inträffade i en av Migrationsverkets lägenheter i Ulricehamn. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska enligt åtalet ha satt eld på tidningar, textilier och en madrass vilket ledde till en fullt utvecklad brand i sovrummet och vardagsrummet.

I förhör med polisen har kvinnan förklarat att hon mådde dåligt efter ett bråk med sin dåvarande flickvän och att hon satt och lekte med sin tändare mot madrassen under ett videosamtal med flickvännen. Hon erkänner att hon ligger bakom branden men säger att hon inte ville skada någon annan och att hon försökte släcka branden. I senare förhör har också framkommit att hon troligtvis startade elden för att få uppmärksamhet och få tillbaka sin flickvän.

Det blev mycket stora brandskador i både lägenheten och fastigheten men ingen annan än kvinnan själv skadades. Hon fick rökskador och fick föras till sjukhus med ambulans. Räddningstjänsten fick gå in med rökdykare och kvinnan anhölls sedan av polis. Hon har suttit häktad sedan 15 december.

Enligt åtalet fanns det stor risk för skador hos andra hyresgäster eftersom de låg och sov vid tillfället. Räddningstjänsten beskriver branden som kraftig och skriver i sin rapport att både fönster och balkongdörr stod öppna vilket ledde till stor spridningsrisk.

Kvinnan åtalas också för ett fall av misshandel efter att ha slagit sin dåvarande flickvän två gånger i huvudet under en bussfärd mellan Borås och Ulricehamn i början av december. Den åtalade var då mycket berusad och enligt flickvännen fick medpassagerare på bussen hålla fast kvinnan tills polisen kom dit. Flickvännen har också berättat i förhör att den åtalade kvinnan kom till deras lägenhet dagen efter och slog sönder saker.

Dessutom åtalas hon för ringa narkotikabrott efter att ha haft en mindre mängd amfetamin på sig under samma bussfärd. Även det brottet erkänner hon.