Ulricehamn

Kritik mot dumpning av fisk

Ulricehamn Artikeln publicerades
Ett stort antal abborrar hittades på Åsunden för cirka en vecka sedan. Foto: Jan-Åke Thorell.
Ett stort antal abborrar hittades på Åsunden för cirka en vecka sedan. Foto: Jan-Åke Thorell.

Ett 60-tal abborrar har lämnats i en hög på isen i Ulricehamn.

– Så hanterar man det inte, säger Gert-Uno Holmberg, ordförande för Ulricehamns fritidsfiskare.

I tisdagens Borås Tidning står det att läsa om hur pimplare lämnade en stor mängd abborrar på isen vid Rammasjön i Dannike. Detta fick kritik från både närboende och sportfiskare.

Efter artikeln fick UT tips om att detsamma har hänt på Åsunden. En läsare skickade en bild på vad som ser ut att vara en hög med ett 60-tal abborrar.

När UT frågar Gert-Uno Holmberg vad han tycker om detta är han också kritisk.

– Får man upp en massa abborrar får man antingen ta hand om dem eller släppa tillbaka dem. Att slänga dem på isen tycker jag inte är lämpligt. Fiskar man tycker jag inte att man hanterar fisken på det här sättet.

Han säger att en del tycker det finns så gott om småabborre att det är okej att göra så här men han håller alltså inte med.

Han tror dock att det inte är speciellt vanligt att folk dumpar fisk på det här sättet.

– Jag har aldrig sett det förut. Sportfiskare tror jag inte hanterar det så.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.