Ulricehamn

Klart med julgransflygning - men inte var den passerar

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Anton Hedberg

Nu är det klart att Skaraborgs flygflottilj kommer genomföra så kallad julgransflygning även i år. Än så länge är det inte klart var de kommer passera.

År 2016 passerade julgransflygningen över Ulricehamn och gick att ses en kort stund mellan molnen. Förra året var det tänkt att den skulle göra det men rutten ändrades på grund av vädret.

Årets rutt är inte offentlig än men det är inte otroligt att den likt tidigare år är planerad till att passera över Ulricehamns kommun.

Det är Skaraborgs flygflottilj, F7, som ska genomföra flygningen den 12 december. meddelar man på sin Facebook-sida.

”På eftermiddagen den 12 december har tomten begärt stöd från Skaraborgs flygflottilj med julgransflygning”, skriver man.

Det planeras flygning både med JAS 39 Gripen och Hercules. Om det blir två separata flygningar eller en gemensam är inte klart utan rutter och tider kommer presenteras senare.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.