Ulricehamn

Säsongens första seger kom i prestigederbyt

Handboll Artikeln publicerades
Söndagens derby bjöd på KFUM:s första vist för säsongen. 3 bilder
Foto:Evelina Segerqvist
Söndagens derby bjöd på KFUM:s första vist för säsongen.

Derbyt mot Borås på hemmaplan blev en riktig nagelbitare. Med bara sekunder kvar lyckades KFUM Ulricehamn ta ledningen och vinna matchen med uddamålet.

KFUM Ulricehamn–Borås HK 25–24 (10–12)

Mål, KFUM: Gustav Hedvall 9, Adam Melltoft 5, Victor Skattberg 4, Eric Johansson 3, Alexander Melltoft 1, Melvin Abrego 1, Daniel Mate 1, Nils Karlsten 1 Publik: 240
UT-märkta: 3 Daniel Mate 2 Victor Skattberg 1 Adam Melltoft UT-delade av Evelina Segerqvist

KFUM har haft en tuff inledning på säsongen. Efter två spelade matcher lyste poängen med sin frånvaro i tabellen. Men i hemmaderbyt mot Borås HK vände det.

– Det känns riktig bra, alltid skönt att vinna derby och extra kul när det är så här jämnt, säger KFUM:s Victor Skattberg, som är en av flera spelare i laget som även spelat i Borås.

Att det skulle bli en tuff och prestigefylld match märktes redan från start. Efter Borås ledningsmål kontrade KFUM med att göra två snabba. Och på samma sätt fortsatte det under hela matchen. Som mest hade boråsarna ledningen med tre baljor, men det skulle inte ta lång tid innan de vitblåa kom igen.

– Det var en riktig krigarmatch, säger KFUM:s tränare Peter Matthijs.

Trots att matchen överlag var jämn, var det ändå Borås som höll i taktpinnen första halvlek. I halvtid ledde gästerna med två bollar och KFUM hade lite svårt att sätta sina chanser.

– Första halvlek var nog vår sämsta insats anfallsmässigt hittills den här säsongen, säger Victor Skattberg.

Efter vilan höjde sig KFUM och andra halvlek blev en riktig rysare. Med bara tre minuter kvar lyste siffrorna 24–24 klart röda på resultattavlan. 50 sekunder innan slutsignalen ljöd lyckades Adam Melltoft panga in det avgörande målet och KFUM knep vinsten i prestigederbyt.

– Den här vinsten var väldigt viktig för oss, säger Peter Matthijs.

Vad var det som gjorde att ni lyckades vända den negativa trenden och vinna första matchen?

– De första två matcherna mötte vi två riktigt bra lag och de är något vassare än vad Borås var i dag. Jag tycker nästan att vi gör bättre matcher då jämfört med i dag. Men vi tar oss ändå i kragen i andra. Alla höjer sig ett par snäpp till och vi lyckas ta hem det, säger Peter Matthijs.