Ulricehamn

15 elever sökte vård efter smällare på Stenbock – krismöte under eftermiddagen

Stenbocksskolan Artikeln publicerades
Foto:Pernilla Rudenwall

Höga smällare, bråk och en fyrhjuling inne i lokalerna - det har varit kaos på Stenbocksskolan under tisdagsförmiddagen.

Vid tiotiden på tisdagsförmiddagen hördes smällar inifrån Stenbocksskolan. Det ska ha rört sig om i alla fall två höga smällar inne i pelarhallen.

Flera elever sågs gråta, och enligt skolan har femton elever sökt vård för att de kan ha skadats av de höga ljuden.

Polis fanns på plats när en av smällarna detonerade och hjälpte till med utrymningen.

Många elever uttryckte efteråt att händelsen var mycket otäck. De beskriver en av smällarna som att en liten pryl hamnade på golvet. Sedan började den ryka och till slut small det rejält.

– Då skrek polisen att alla skulle ut. Poliserna såg jättearga ut, säger en elev.

Polisen var kvar på skolan under förmiddagen. Händelsen med smällarna rubriceras som misshandel och våld mot tjänsteman. Än så länge har polisen inte gripit någon som är misstänkt för att ha slängt smällarna och de vill gärna ha in tips från personer som befann sig i närheten.

Strax innan tolv släpptes elever och personal in i skolan igen. Enligt information till eleverna kommer lektionerna fortsätta som vanligt. De som vill får gå hem men de måste meddela sin klassföreståndare och sjukanmäla sig.

Elisabeth Johansson är verksamhetschef:

– Skolan har varit stängd i några timmar. Nu fortsätter skoldagen som vanligt, förstärkt med skolsköterskor, kuratorer och polis. De som behöver prata får göra det. När skolan är tom på elever ska all personal träffas och gå igenom det som hänt. I morgon är det vanlig skoldag, säger hon.

Under eftermiddagen höll skolledningen ett krismöte i aulan för personalen.

Enligt polis på plats vid skolan har man tagit med sig två unga killar som misstänks för narkotikabrott – läs mer i separat artikel.

Enligt ett informationsbrev från skolans rektor kommer alla ingångar utom huvudentrén att stängas under eftermiddagen för att öka tryggheten. Det kommer enligt samma information också att finnas många vuxna på skolan. Man planerar bedriva verksamhet som vanligt under onsdagen.

Det har på förmiddagen varit stökigt i skolan av andra skäl. Bland annat har en elev kört fyrhjuling i skolan, vilket gick att se på sociala medier.

Har du information som rör händelsen med smällarna – kontakta i så fall polisen på 114 14.