Ulricehamn

Ny rektor på Ulrikaskolan - "Jag kommer tillbaka"

Ulricehamn Artikeln publicerades

Nyligen meddelade Ulrikaskolans rektor sedan sex år, Mimmi Målberg, att hon kommer byta jobb och arbetsort. Nu är det klart med hennes efterträdare, en före detta ulricehamnare som kommer hem igen.

Ny rektor för Ulrikaskolan blir Helena Bergquist. Hon tillträder sin tjänst den 8 januari.

Vem är du?

– Jag är uppväxt utanför Ulricehamn. Jag läste till fritidspedagog på högskolan.

Hon började arbeta i Jönköping och hamnade sedan i Ydre. Där jobbade hon som fritidspedagog i några år. 2011 började hon jobba som biträdande förskolechef i Ydre och bland annat jobbade hon med att utveckla fritidshemmen i kommunen. Hon gick en rektorsutbildning och började jobba som rektor. Senast arbetade hon som biträdande rektor i Tranås kommun.

Att hon nu söker sig till Ulricehamn har alltså att göra med att hon kommer härifrån. Hon bodde först på landet utanför Marbäck och senare inne i Ulricehamn tills hon var i 25-årsåldern. Hon har också familj kvar i kommunen.

Själv har hon gått i Marbäcks skola och på Stenbocksskolan.

Hur är du som rektor?

– Jag är mån om helheten kring eleverna, att de är trygga och mår bra i kombination med att de ska lyckas så bra som möjligt.

– Sedan försöker jag vara lyhörd. Jag tycker det är viktigt att ge personalen så bra förutsättningar det går för att utvecklas och nå så långt de kan utifrån sin utbildning och kompetens.

Vad vet du om Ulrikaskolan?

– Det är en skola med fina resultat, fina elever och duktig personal. Det jag har läst mig till från dokumentationen gör att jag blir imponerad av hur de jobbar. Det ska bli roligt och spännande att börja jobba där.

Den tidigare rektorn, Mimmi Målberg, börjar i januari i stället som enhetschef för elevhälsoutvecklingen i Borås stad.

Ulrikaskolan i Ulricehamn har cirka 350 elever. Där finns förskola, klasser upp till årskurs sex och fritids.