Ulricehamn

Helt avspärrat på parkeringen vid Skottek

Ulricehamn Artikeln publicerades
”Nu får det vara slut” säger Gunther Ellinger om att parkeringen vid Skottek har haft nattliga besök.
Foto: Pernilla Rudenwall
”Nu får det vara slut” säger Gunther Ellinger om att parkeringen vid Skottek har haft nattliga besök.

Parkeringen vid Skottek är tills vidare helt avstängd. Markägaren Gunther Ellinger tog beslutet att spärra av i slutet av augusti, efter en gärning mot en av Skotteksgårdens bilar.

Gunther Ellinger äger Skotteksgården och marken vid badplatsen. Under sommaren har han valt att spärra av parkeringen vid Skottek mellan klockan tio på kvällen och åtta på morgonen. Han fattade beslutet för att få bukt med stökiga nattbesök på parkeringen.

– Det blev betydligt lugnare och har fungerat jättebra på sommaren, säger Gunther Ellinger.

I slutet av augusti valde han dock att spärra av parkeringen också under dagtid. Orsaken är att en eller flera personer har stulit en sidospegel från en av Skotteksgårdens bilar. Villainbrotten i närliggande områden har också oroat honom.

Gunther Ellinger har polisanmält gärningen mot företagets bil.

– När de spökar runt här ska de veta att det får konsekvenser.

Han tillägger att kommunen kan öppna parkeringen under dagtid om den behövs. Lena Molander är fritidskonsulent på Ulricehamns kommun och förklarar att de har ett avtal med Gunther Ellinger. Under badsäsongen upplåter han badplatsen och parkeringen.

– Det är förståeligt att han vill stänga. För oss har det inte varit några konstigheter. Nu har vi inga intressen av parkeringsplatsen, säger Lena Molander.