Ulricehamn

Hade knogjärn som stresshantering

Ulricehamn Artikeln publicerades
Arkivbild. Bilden har inget direkt samband med artikeln.
Foto: Christine Olsson/TT
Arkivbild. Bilden har inget direkt samband med artikeln.

Mannen sa att han använde knogjärnet för att avleda stress och inte som vapen. Men den förklaringen köpte inte tingsrätten som dömer mannen för flera brott.

Mannen är i 25-årsåldern och från en ort i Ulricehamns kommun. Den 15 april stoppades han av polisen när han körde bil i Borås.

Enligt åtalet var han då påverkad av amfetamin. Polisen hittade dessutom 3,77 gram cannabis och ett knogjärn. Däremot hade mannen inget giltigt körkort.

Mannen åtalades för grov olovlig körning, rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Mannen har erkänt alla brott utom brott mot knivlagen. Han säger sig alltså använda knogjärnet för att avleda stress och det har sedan hamnat i jackan av misstag.

Tingsrätten fäster ingen avsikt vid mannens invändning. Rätten konstaterar att kongjärnet är tänkt att används som vapen och att det inte varit befogat för mannen att ha det på sig.

Mannen döms till dagsböter på totalt 13 000 kronor. Han får inte heller tillbaka knogjärnet som polisen tagit i beslag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.