Ulricehamn

Götessons byter vd igen

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:Anders Sällström

Emil Johansson är ny vd för inredningsföretaget Götessons och dotterbolaget Akustikmiljö. Han efterträder Anders Olsson, som varit på posten i ett år.

Anders Olsson tillträdde som vd i november förra året. Det var då en stor händelse i familjeföretaget eftersom man för första gången fick en extern vd.

Beslutet att han nu lämnar både sin vd-roll och sin plats i styrelsen är enligt företaget ett gemensamt beslut som tagits i samråd mellan alla parter.

– Ledning och styrelse vill tacka Anders Olsson för hans värdefulla bidrag till Götessons och önskar honom lycka till i framtiden, säger styrelseordförande Lars Nordin.

Nu går alltså Emil Johansson in som vd.

Johan Götesson är tidigare vd och delägare:

– Jag hade Emil på förslag redan 2016 när jag ville lämna vd-rollen. Emil kände sig då inte mogen uppgiften, men är nu trygg i att anta utmaningen, säger han.

Emil Johansson, 38 år, är sedan 2007 delägare i företaget och började arbeta där redan som femtonåring. Han har arbetat som IT-chef och HR-ansvarig. Sedan 2012 har han varit vice vd.

Företaget Götessons grundades 1984 av Ola Götesson och togs sedan över av sonen Johan Götesson, som 2016 lämnade vd-posten för att kunna ägna sig åt marknadsföring och produktutveckling. Götessons och dotterbolaget Akustikmiljö har cirka 75 anställda. Man utvecklar och marknadsför produkter för arbetsplatser på kontor, konferens, restaurang och hotell.