Ulricehamn

Friades för mordförsök - nu överklagas domen

Vegby Artikeln publicerades
Foto:Ida Lindhagen

Nu överklagas domen där en 37-åring friades från mordförsöket på Vegby camping den 12 mars i år.

Det är åklagaren som har överklagat den friande domen. I sitt yrkande till Hovrätten i Västra Sverige begär han att hovrätten dömer mannen för försök till mord.

Åklagaren hänvisar till de två nämndemän som i tingsrätten hade så kallad skiljaktig mening och som ville döma mannen. De båda nämndemännen skrev i domen att de ville lägga en annan tyngd än de övriga vid vissa omständigheter som talade mot 37-åringen, bland annat att han lämnade campingen på natten med sin husvagn och sin familj. De sätter inte heller någon tilltro till två vittnen som mannen har åberopat.

Åklagaren skriver också i överklagandet att förundersökningen kan komma att kompletteras och att han alltså kan komma att åberopa ny bevisning.

Det var den 12 mars det blev bråk på campingen i Vegby. En man fick ta emot flera knivhugg mot huvudet, ansiktet och kroppen. Bland annat höggs han med en stor kniv av machetemodell. Han lyckades fly från platsen och hittades av polisen i Ulricehamn.

Offret uppgav att en 17-åring attackerade honom, och att 17-åringens pappa sedan också var delaktig. 17-åringen lyckades efter händelsen komma undan polisen och är sedan dess internationellt efterlyst.

Den 37-årige pappan nekade till anklagelserna, men åtalades för mordförsök. I juli kom alltså tingsrättens dom. Rättens ordförande och en nämndeman kom fram till att mannen borde frias. Man ansåg att ord stod mot ord om vad som hände under kvällen och att det saknades tillräcklig teknisk bevisning.

Nu väntar alltså förhandling i hovrätten.