Ulricehamn

Föll ner genom taköppning – företag får bakläxa efter bristande utredning

Ulricehamns kommun Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Genrebild.

Ett företag som verkar inom byggbranschen får bakläxa av Arbetsmiljöverket då de inte utrett orsakerna bakom en olycka tillräckligt enligt myndigheten.

Det var i augusti i år som en arbetstagare föll ner genom en öppning i taket på en byggarbetsplats där det aktuella företaget var verksamt.

En utredning om den allvarliga olyckan inleddes men nu riktar Arbetsmiljöverket kritik mot företaget då de anser att de inte gjort tillräckligt för att ta reda på orsakerna till att olyckan kunde inträffa.

Det var efter att myndigheten inspekterade företagets arbetsmiljöarbete ett tag efter olyckan som inspektören upptäckte bristerna i utredningen. I rapporten skriver hen att företaget inte utrett orsakerna till olyckan än eller undersökt om den inträffade på grund av de arbetsförhållanden som rådde. Man noterar att en utredning hade inletts men upptäckte också att det inte finns någon dokumentation eller en sammanställning av den information man kommit fram till.

Arbetsmiljöverket kräver nu att företaget gör en fullständig utredning och skriver en handlingsplan för att se till att inte något liknande kan hända igen. Detta ska även redovisas till myndigheten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.