Ulricehamn

Evelina Salén: Det känns bra att kunna hjälpa till

Marbäck Artikeln publicerades
Foto:Pernilla Rudenwall

Efter att ha varit medlem i Facebook-gruppen Hittekatter i Ulricehamn, fick hon frågan att ta över efter tidigare administratörer. Det blev ett självklart ja, på den.

Evelina Salén förklarar att hon varit en flitig medlem i gruppen Hittekatter i Ulricehamn och själv fått hjälp. När den dåvarande administratören tröttnade och ville lämna över ansvaret till någon annan, blev hon tillfrågad om hon ville ta över. Det ville hon och blev administratör tillsammans med en person till.

– Jag har själv hittekatter och det kändes bra att kunna hjälpa till.

Hon säger att hon tillbringar ganska mycket tid på Facebook och därför är det ingen stor grej att administrera en grupp. Eller två, för Evelina driver en annan grupp också, Allmänt Ulricehamn.

Hon lägger ner ungefär en timme per dag på att acceptera nya medlemsförfrågningar och se till att inga diskussioner spårar ur.

– Men folk sköter sig ganska bra. På Hittekatter är det ganska lugnt just nu. Där är det mer arbete på sommaren när katterna rör på sig mer. I den andra gruppen är arbetet mer jämt fördelat.

Då och då är medlemmarna elaka mot varandra och Evelina är lite förvånad över att folk har så många synpunkter på det mesta. Det händer också att någon spammar med reklam. Det vill hon inte ha in. Därför håller hon koll hela dagarna:

– En konversation kan spåra ur rejält om ingen tar tag i den från början. Då tar jag bort inlägget och ibland blockerar jag medlemmen från att göra fler inlägg i gruppen.

– Jag jobbar natt och då händer det att jag kan sitta ner en stund då och då och kika över flödet.

– Det är roligt!

fakta

Hittekatter i Ulricehamn

• Antal medlemmar knappt 1000

• Administratörer Evelina Salén och Charlotte Hallberg

Mer om Evelina Salén:

Ålder: 31 år

Bor: I Marbäck

Gör: Undersköterska på Ryttershov

Fritid: Dottern och rider lite grand.

Visa mer...