Ulricehamn

Enkät: Längtansfullt inför världscupen

Ulricehamn Artikeln publicerades

Nu smäller det, startskottet för världscupen 2019. Ulricehamnarna är laddade. Hur känner du?

Peter och Elisabeth Lidqvist, Värnamo

– Förra gången var vi utomlands under tävlingshelgen, men vi hade biljetter vi aldrig använde. Nu är planerna att se tävlingarna på plats denna gång. Det är roligt att se stora idrottare i verkligheten, då ser man verkligen hur duktiga dom är. Vi har också hört talas om att det var en riktig publikfest förra gången. För vår del blir det nog bara besök under lördagen, på söndagen är vi uppbokade på annat. Vi är ganska nyblivna skidentusiaster sedan mars förra året. Jag ska åka Vasaloppet i år (Peter).

 

Linnea Höök, Kungsbacka

– Jag ska komma hit och titta. Det ska bli roligt att se när skidåkarna kör. Jag var i Ulricehamn även förra gången. Det var bra stämning då. Den här gången har jag köpt läktarbiljett men ska också vara i skogen. Står man på läktaren ser man växlingarna bra under stafetten. Den här gången tar jag på mig varma kläder och min Ulricehamnsmössa som jag köpte förra gången. Jag ska också ta med mig en svensk flagga. Jag hoppas få uppleva att någon svensk står på pallen den här gången. Jag kommer att heja allt jag kan!

 

Peter Johansson, Timmele

– Jag jobbar på UBAB i Timmele och vi kommer att ha ett eget tält på torget för våra anställda och kunder. Vi har några norska kunder och de tycker att det är roligt med de norska åkarna. Tält hade vi sist också och vi tyckte det var fantastiskt bra. Det är en kul grej och vi ser ju hela tävlingen därifrån. Förra gången var det en häftig upplevelse. Då hade vi några eldar och grillade lite korv. Den här gången hoppas jag på fint väder. Jag kommer att vara på tävlingarna båda dagarna.

 

Catrin Fahlström, Knätte

– Förra gången var vi på slalomtävling i Mullsjö så vi missade alltihopa. Vi hade nog inte riktigt förstått hur stort det skulle bli. I år är jag med som funktionär och ska sköta maten till de andra funktionärerna i ishallen. Det ska bli roligt att träffa lite nya människor. Och under tävlingarna är det nog ingen som äter, så jag tänker att jag nog kan smita ut och titta lite.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.