Ulricehamn

Efter helgens inbrott – man häktad misstänkt för grov stöld

Ulricehamn Artikeln publicerades
Bilden är en genrebild och har inte någon koppling till innehållet i artikeln.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Bilden är en genrebild och har inte någon koppling till innehållet i artikeln.

Mannen som misstänks vara inblandad i helgens inbrott har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för grov stöld.

I helgen utförde ett okänt antal gärningspersoner ett inbrott i en villa på nedre Fredriksberg. Husets ägare upptäckte att villan blivit väl genomsökt och att bland annat elektronik tagits från platsen vid 21-tiden under lördagen.

Några timmar innan dess hade en polispatrull från Borås försökt få stopp på en förare på Maskinvägen. I bilen fanns förutom en förare född 1991 ett okänt antal passagerare. Föraren försökte smita från polisen och körde ut på väg 40 mot Jönköping. Efter ett efterföljande fick polisen stopp på bilen där nu endast en person färdades.

Föraren greps och anhölls i helgen efter förhör.

Under häktningsförhandlingen som hölls under onsdagen i Borås tingsrätt så häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld och grov vårdslöshet i trafik.

Polisen har tidigare sagt till UT att de har hittat stöldgods som kan knyta mannen till lördagens inbrott. I bilen fanns även verktyg som är typisk förekommande vid inbrott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.