Ulricehamn

Efter bränder – toaletterna vid rådhuset stängs av

Ulricehamn Artikeln publicerades
Larmet har gått ett flertal gånger det senaste inne på de offentliga toaletterna vid Rådhuset. Nu är kommunen orolig för att något allvarligt ska hända och stänger därför toaletterna tillfälligt. Arkivbild.
Foto: Pernilla Rudenwall
Larmet har gått ett flertal gånger det senaste inne på de offentliga toaletterna vid Rådhuset. Nu är kommunen orolig för att något allvarligt ska hända och stänger därför toaletterna tillfälligt. Arkivbild.

Efter fem-sex bränder på kort tid så har kommunen tagit beslut om att stänga de offentliga toaletterna vid rådhuset, tills vidare.

– Vi måste vara rädda om kulturarvet som är vårt 230 år gamla Rådhus, därför har vi tagit det här beslutet, säger Jörgen Landström, brandskyddshandläggare på Ulricehamns kommun.

Senast i helgen skrev UT om att räddningstjänsten larmats till rådhuset för att släcka en anlagd brand inne på den offentliga toaletten. Enligt Jörgen Landström som är brandskyddshandläggare på Ulricehamns kommun har det varit fem-sex larm det senaste tiden.

– Än så länge har det varit mindre bränder som gått att släcka men vi kan inte riskera att ett kulturarv som rådhuset brinner ner. Det är en alldeles för viktig byggnad, säger han.

– Därför stänger vi toaletten tillfälligt tills vi har utrett det här. Antingen brandsäkrar vi toaletterna ännu mer eller så sätter vi upp separata toaletter, som i Ulrikaparken. Det är en politisk fråga i slutändan.

Men på grund av att fler personer kommer att röra sig i stan under helgen så kommer de offentliga toaletterna vara öppna från torsdag och över världscuphelgen. På måndag stängs de igen och det tycker Linda Fritzon, handelstrateg, är tråkigt.

– Ja, speciellt som vi inte har så många offentliga toaletter i staden. Men det hade varit fruktansvärt om rådhuset brann ner, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.