Ulricehamn

Bandidosanhängare får sänkt straff för misshandel i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades

I juni förra året misshandlades en ulricehamnare av två män i centrala Ulricehamn. Männen som båda har kopplingar till Bandidos fick i dag sina straff sänkta av hovrätten.

Männen som i dag är 25 och 28 år dömdes av tingsrätten för grov misshandel. Tingsrätten ansåg att de båda handlat gemensamt och i samförstånd när de både slog ned och därefter sparkade den liggande ulricehamnaren.

När hovrätten i dag behandlade fallet gjordes en delvis annan bedömning. Även hovrätten anser att de båda tilltalade handlat i samförstånd och att båda därför ska dömas för misshandel. De kan dock inte styrka att 25-åringen varit delaktig i det senare skedet, då den nedslagne ulricehamnaren sparkades i huvudet.

Det gör att 25-åringens straff sänks från ett år och fyra månader till sex månader. Rättsligt ändras domen från grov misshandel till misshandel.

Även 28-åringen får sitt straff sänkt. Han får ett års fängelse i hovrätten, tre månader lägre än i tingsrättens dom.

25-åringen har tidigare varit ledande inom Bandidos i Borås och även 28-åringen har kopplingar till mc-klubben. 25-åringen åtalades efter händelsen i Ulricehamn även för att ha riktat hot mot en polisman i Borås. Han har då sagt att polisen ska passa sig noga och att han annars ska få med Bandidos att göra.

De dömda männen bor i dag båda två i Borås kommun.