Ulricehamn

Arbetsplatsolycka: Klämde foten under luftcylinder

Tranemo kommun Artikeln publicerades
En arbetsplatsolycka som skedde förra veckan anmäldes enligt praxis till Arbetsmiljöverket. Genrebild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
En arbetsplatsolycka som skedde förra veckan anmäldes enligt praxis till Arbetsmiljöverket. Genrebild.

Förra veckan skedde en arbetsplatsolycka på ett sågverk i Tranemo kommun. Nu vill Arbetsmiljöverket att företaget gör en utredning.

Olyckan skedde förra onsdagen på en arbetsplats i Tranemo kommun. Det var när en anställd skulle gå och ta loss en bräda som satt fast i en elevator som mannens fötter klämdes fast av en luftcylinder. Luftcylindern hade byggt upp tryck och det var så olyckan orsakades.

Händelsen anmäldes till Arbetsmiljöverket som nu vill att företaget gör en utredning för att se till att inte samma olycka kan ske igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.