Väderkaos stoppar Nordström i Tour de ski

längdskidor Artikeln publicerades
Maria Nordström gjorde en stark prolog, men får inte åka vidare då resten av tävlingsdagen ställs in.
Foto:Pedersen, Terje
Maria Nordström gjorde en stark prolog, men får inte åka vidare då resten av tävlingsdagen ställs in.

UIF:s Maria Nordström åkte bra och slutade tia i prologen till Tour de skis andra sprinttävling. Men direkt efter damernas kval ställdes resten av tävlingsdagen in, då åkarnas säkerhet inte kunde garanteras i den kraftiga vinden.

Det flög reklamskyltar och andra lösa föremål mot åkarna i sprintkvalet i Oberstdorf. Sveriges förbundskapten Rikard Grip var mycket kritisk till tävlingens genomförande i de starka vindarna.

– Det blir tyvärr väldig orättvisa tävlingar med det väder som är. Men det är tyvärr en utomhusidrott vi håller på med så det kan man inte göra så mycket åt, men man måste säkerställa säkerheten för de aktiva nu när det flyger banderoller och vimplar över hela stadion när de åker, sa Grip till Sportbladet.

Kort senare meddelade tävlingsledningen att resten av tävlingsdagen ställs in och att etappen inte kommer att ersättas av någon annan tävling.

För Maria Nordström var det tråkiga besked. Efter 31:a platsen och den snöpliga utslagningen i Tour de skis första sprint, gjorde hon nu en stark prolog och hade tionde bästa tid.

Vad dagsformen hade kunnat räcka till i kvartsfinalerna får hon och vi andra nu aldrig veta.