Storklubb ute efter Dalstorps målvakt

fotboll Artikeln publicerades
Jesper Hallqvist har väckt intresse från superettan.
Foto:Jonas Emtervall
Jesper Hallqvist har väckt intresse från superettan.

Jesper Hallqvist storspel mellan stolparna i Dalstorp har gett eko – ända till Göteborg. Inom kort väntar provspel med anrika Gais.

Jesper Hallqvist var en starkt bidragande orsak till Dalstorps fina 2017 och var nominerad till årets målvakt i division 2 västra Götaland.

Uppvaktningarna från lag i högre serier lät ändå vänta lite på sig. Men strax före årsskiftet hörde superettanklubben Gais av sig till 26-åringen.

– Jag gjorde en träning med Gais målvaktstränare och Häckens målvakt Peter Abrahamsson. Han skulle köra lite med honom inför landslagets januariturné och ville se mig samtidigt, säger en febrig Jesper Hallqvist när UT når honom på telefon.

Egentligen skulle Hallqvist ha medverkat på Gais träning på torsdagen, men på grund av sjukdomstillståndet får det vänta i några dagar.

– Kul att de har ögonen på en. Det är klart att det känns häftigt. Det blir förmodligen ett halvtidskontrakt om det blir något. I så fall ska det funka med jobbet och man ska också pendla till Göteborg, så vi får se, säger Hallqvist, som bor i Ulricehamn.

– Sen har jag kontrakt med Dalstorp för den här säsongen, så Gais behöver i så fall köpa loss mig. Men klubbarna har inte diskuterat något än.

I Gais trupp finns i dagsläget målvakterna Damir Mehic, 30, och Tobias Johansson, 21, listade.

– Målvaktstränaren verkar bra och det var kul att testträna. Men det är klart att man vill vara med hela laget och känna på det, och se hur man står sig mot förstemålvakten, säger Jesper Hallqvist.