Södra Ving utmanar andra lag på UT-milen

Sport 2012-03-13 | Uppdaterad 2012-03-13

Lördagen 21 april lägger spelarna i Södra Ving fotbollsskorna åt sidan. Då är det löpartävlingen UT-milen som gäller. De utmanar övriga fotbollslag om titeln bäst i kommunen.Nyförvärvet Niklas Bergving, tidigare UIFK, har redan provsprungit rundan på tio kilometer på banvall och gator i Ulricehamn. Tänkas kan att fler spelare i Södra Vings lag kommer att förbereda sig för motionsloppet genom att springa sträckningen och känna på stigningen från banvallen upp till Villagatan, en närmare två kilometer lång backe.
Det nyblivna division fem-laget känner sig så pass säkra på sin kondition att de nu utmanar spelare från Tvärred/Vegby, Hössna, UIFK, Marbäck, ja alla lokala fotbollslag, att tävla mot det rödsvarta laget från Hökerum. Klart är att spelarna från Södra Ving kommer att springa i sina matchtröjor och anammar övriga lag samma klädstil kan det bli gott om fotbollströjor i UT-milens startfält.
En av initiativtagarna till utmaningen från Södra Vings sida är Anders Samuelsson. Inför den här säsongen har han gått in som sponsor och idéspruta i Södra Vings organisation.
– Jag känner att jag vill tillföra något till klubben. Det gjorde jag inte som spelare i Södra Ving, säger Anders Samuelsson och skrattar lite grand efter kommentaren.
Anders har en bakgrund som B-lagsspelare i klubben men nu vill han lyfta Södra Ving till högre höjder.
Utmaningen på UT-milen är bara en av många uppslag som han kommit fram till. Klubben jobbar numera efter tre deviser.
• Sveriges Milan
• Nya Åshöjdens BK
• Bygdens bästa lag
Associeringen till Milan kommer från färgerna, rött och svart, som gäller för både Södra Ving och Milan. Inför årets säsong blir det ett helt nytt matchställ, röda tröjor med svarta ränder på och shortsen kommer, med det italienska laget som förebild, att vara vita.
Nya Åsundens BK syftar förstås på avancemang i seriesystemet och Anders Samuelsson pratar om serieseger i femman den här säsongen.
– Vi har bestämt att vi ska fira seriesegern i Slottet i Hökerum. Eller seriesegrarna, för att uttrycka det helt rätt.
På lite längre sikt är det nämligen Södra Ving som ska vara lag nummer ett i Ulricehamns kommun. Det lag som spelar i den högsta serien av alla lokala lag, om allt går som Anders Samuelsson tänker sig.
– Vi ska vara den klubb som alla vill spela för. Det ska vara naturligt att välja Södra Ving oavsett om man spelat i klubben som ungdomsspelare eller ej.
Roliga träningsläger, snygga dräkter och bra arrangemang runt matcherna är det som ska locka spelare till klubben.
Före vandringen mot de högre divisionerna inleds ska spelarna i Södra Ving springa UT-milen. Återstår att se vilka lag som antar utmaningen.
Johan Wessbo och Joakim Johansson på upploppet av UT-milen. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieKommentarer

 • Ironi?

  Ni kanske har bra kondition men vad hjälper det. Det handlar ju om att kunna spela boll. Snygga dräkter? Nja, det vet jag inte... Femman kommer bli svårare än ni tror.


 • Härligt Sammel!!

  Underbar artikel att läsa 50 mil "hemifrån". Go Svif!!

  //Clossa


 • Inte en chans...

  Tror vi får vrida upp L Falk på den här rundan och tysta detta kvitter för all framtid.

  Rolig artikel och härlig satsning.

  Stort lycka till i div 5 grabbar..!


 • Falk snabbast

  Linus Falk gör den här milen snabbast.


 • Ving bäst?

  Div. 3 drar igång redan den 14:e april så medan ni springer runt i stan får nog UIFK och Linus Falk fokusera på sitt fotbollsspel.
  Kul idé Ving men se nu till o försöka göra en fin säsong i femman först o främst, ni kommer inte jogga hem den serien!


 • Man blir nyfiken

  Frist satsat hälften vunnit!
  Härligt inslag och tankar under försäsongen!
  Låt Utmaningen nu slå rot fullt ut och gälla alla idrottsklubbar. Hockey, Handboll, Badminton etc. Spring i era klubbfärger och utmana SVIF:arna
  Härlig målsättning att vinna serien...Ska bli kul att följa laget och se hur det blir med seriesegern och firandet i slottet :-)
  Ödmjukhet är viktigt!!

  Lycka till utmanare!!!


 • Hahaha

  Hade varit roligt att se Linus Falk jogga hem VP milen bland fotbollspelarna.
  Tyvärr har han nog viktigare saker för sig.


 • Gött mos Ving

  Härlig läsning...70 mil "hemifrån" ladugården..

  //Bippen & Boven


 • Dräkter

  Dräkten killarna springer i på bilden är de gamla - ser fram emot kommentarer ang de nya (förhoppningsvis levererade lagom till UT-milen)


 • UTmaningen...

  ..består inte av att en person (typ Linus Falk) som springer snabbare än de andra, utan av få med mest löpare på topp tio - vilken förening får det? Orienteringsklubben borde ligga bra till...UIF skidor..Nu är alla klubbar välkomna att anta utmaningen - oavsett sport!


 • Till Anders

  De som har kommenterat har naturligtvis kommenterat tidningsartiklen. Inte det du hittar på i efterhand när det finns de som hävdar att Falk gör milen snabbas. Står inget om andra sporter där, läs själv.
  "Det nyblivna division fem-laget känner sig så pass säkra på sin kondition att de nu utmanar spelare från Tvärred/Vegby, Hössna, UIFK, Marbäck, ja alla lokala fotbollslag, att tävla mot det rödsvarta laget från Hökerum. Klart är att spelarna från Södra Ving kommer att springa i sina matchtröjor och anammar övriga lag samma klädstil kan det bli gott om fotbollströjor i UT-milens startfält".
  Sen hoppas jag verkligen att det bara blir spekulationer och att inte Sjöbring låter Falk springa.Sport [Uppdaterad 2014-12-16]


Läs mer


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Sport

Kontakta UT-sporten

Sportredaktionen på Ulricehamns Tidning består av:
Carina Carlzon, 0321-262 30
Jonas Emtervall, 0321-262 22

Mail direkt till sportredaktionen: sport@ut.se

Sport

Stelfrusna fingrar på nyårsenduro

Ulricehamns MK:s vinterrace Nyårsstafetten på nyårsafton har blivit något av en klassiker. 2009 års upplaga ramades in av rimfrost och en bitande kyla. UT:s Leif Dahl besökte motorstadion med sin kamera.