Snö och kyla stoppade inte folkracet

motorsport Artikeln publicerades
Det var full fart i heaten på Bogeringen. Här sladdar Filip Josefsson från Fjärås i mål.
Foto: Jonas Emtervall
Det var full fart i heaten på Bogeringen. Här sladdar Filip Josefsson från Fjärås i mål.

Förutsättningarna var inte direkt idealiska med kyla och snö. Men folkracetävling blev det ändå. Dessutom med två hemmaförare på prispallen i Pekka power race.

Snöfallet under natten gjorde att en del deltagare inte kunde ta sig till Bogeringen under lördagsmorgonen. Totalt var det 25 av 125 anmälda förare som uteblev.

Men Ulricehamns MK petade in några reserver och på förmiddagen kunde tävlingarna dra igång. Och trots att det var en ynka plusgrad följde en ganska skaplig åskådarskara tävlingarna från depån eller grässlänten ovanför upploppet.

I publiken fanns bland annat tre generationer göteborgare på besök i Ulricehamn. Morgan Frankenberg har sin husvagn uppställd på Prången året runt och hade nu lockat med sonen Joakim Frankenberg med sambon Sandra Östling och sonen Elliot på folkrace.

– Jag brukar gå hit en gång om året. Det är rätt kul att se, faktiskt, säger Morgan Frankenberg.

– För mig är det första gången. Jag är väl inte så intresserad av motorsport egentligen, men det är kul att kolla på bilar, säger Sandra Östling.

Morgan Frankenberg, Joakim Frankenberg, Elliot Frankenberg och Sandra Östling hade pälsat på sig rejält.
Foto: Jonas Emtervall
Morgan Frankenberg, Joakim Frankenberg, Elliot Frankenberg och Sandra Östling hade pälsat på sig rejält.

Campinggänget fick se Magnus Robertsson, Lidköping, ta hem segern i huvudklassen för seniorer, där 77 förare kom till start. Robertsson började med en andraplats i sitt första heat, men vann sedan i både omgång två och omgång tre, innan segern i A-finalen. Tvåa blev Alexander Gustafsson, Fjärås, som kvalificerade sig för A-finalen genom att vinna både C- och B-finalen.

Bästa av Ulricehamns MK-förarna i seniorklassen var Tobias Härngren, som vann ett av sina heat och slutade 24:a. Martin Larsson blev 30:e och Niklas Persson 34:a.

Hemmaframgångarna kom istället i dam- och juniorklasserna. Leo Sandberg var inte bättre än nia efter tre körda heat, men vann sedan både B- och A-finalen i den 16 förare starka juniorklassen.

Rutinerade klubbkamraten Linda Abrahamsson nådde nästan lika högt när hon slutade tvåa i damernas A-final. Tidigare under dagen tog hon två heatsegrar.

En av dagens mest spektakulära krascher stod Rickard Tomingas från Alingsås för. När han försökte trycka sig förbi Martin Liljeblad i kampen om heatsegern, körde han rakt in i en däcktrave och slog runt.

Luftfärden fick följande kommentar från speakern Jonas Hedlund:

– Jaha, nu börjar den bilen se ut som Tomingas bilar brukar göra.

+ 14
Se Tomingas krasch och fler bilder från tävlingen.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.