Rosé, flip-flops och kärlek när Bryggan öppnar igen

Sport 2012-04-26 | Uppdaterad 2012-04-26

På fredag blir Ulricehamn en restaurang rikare. Då öppnar Bryggan för säsongen.Själva byggnaden är densamma. Men numera drivs restaurangen av trion Henrik Moberg, Tony Semaan och Sebastian Andersson, som tillsammans hyr lokalen. De tre känner varandra sedan tidigare, och beskriver satsningen som en dröm som går i uppfyllelse.
De senaste veckorna har det varit full fart nere vid sjön. Krögarna har målat all invändig furu vit. Dessutom är en del av terrassen på väg att glasas in. På måndagseftermiddagen anlände glaspartierna.
– Vi har massor kvar att göra, men det kommer att bli klart, säger Henrik Moberg.
Han kommer att chefa över köket. Gästerna kan inte räkna med klassiker som biff med bearnaisesås som stående inslag. I stället leker han gärna med färg och form. Det får gärna bli både sött och starkt av chili, mango och papaya.
– Nu vill jag bara byta om och börja laga mat! sade han på måndagen.
Sebastian Andersson ansvarar för serveringen, och Tony Seeman beskriver sig själv som en drivkraft som har koll på det mesta.
Bryggan har förutom de tre krögarna även ett tiotal anställda. Under vår- och sommarsäsongen väntar bland annat olika temakvällar, som exempelvis rosétisdagar. Känslan ska vara otvungen och välkomnande med mycket kärlek, enligt Henrik Moberg.
– Man ska inte behöva klä upp sig om man inte vill. Man ska kunna komma hit i flip-flop om man känner för det, säger han.
Huvudnyheter just nu

Innebandyfest i Tranemo

Nyheter [Uppdaterad 2014-10-29]

Drygt 130 barn deltog i den årliga innebandyturneringen i Tranemo på onsdagen. Medverkade gjorde lag från fritidshemmen i Grimsås, Tranemo, Limmared, Ljungsarp, Ambjörnarp, Nittorp, Dalstorp och Sjötofta. Sjöängen lag 2 från Tranemo vann och fick ta hem den guldfärgade innebandyklubban för tredje gången.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Nyheter

Bilder från tjejkvällen

Vädret visade sig från sin bästa sida när Cityföreningen arrangerade tjejkväll under torsdagskvällen. Många kvinnor i olika åldrar trivdes på Storgatan i Ulricehamn. Alla bilder är tagna av Cajsa Törnqvist.

Live-published photos and videos via Shootitlive