Robin Öberg trivs bra även utan snö.
Jonatan Skattberg.

Robin bytte snowboard mot crosshoj

Sport 2012-05-07 | Uppdaterad 2012-05-07

En bräda under fötterna och snö i backen. Det är underlaget som brukar gälla för Robin Öberg. I söndags var den ordinarie utrustningen utbytt mot sandbana och crosshoj.Uppflugen på en cykel och med en hamburgare i handen väntade snowboardåkaren Robin Öberg på att få köra sitt kvalheat i VMX-cupen på Bogebanan i söndags.
– Jag kommer säkert att komma sist, säger han.
Det var en överdriven pessimistisk hållning från Robins sida. I träningsheatet fick han den 14:e bästa tiden av totalt 32 startande i MX21-klassen.
I vintras gjorde Robin sina första åk på crosshojen. Det gav mersmak och därför stod han beredd med en engångslicens från Svemo, svenska motorcykel och snöskoterförbundet, som gav honom möjlighet att debutera i tävlingssammanhang i söndags. Glädjen över att hoppa högt med en motordriven hoj var så pass stor att Robin omgående köpte en egen cross i vintras.
– Det är himla kul att åka, säger han.
Balansen som finns från träning och tävling med snowboarden har Robin nytta av i motocross och några svårigheter när det gäller tekniken vid hoppsituationer finns inte.
Värre är det med konditionen. 20 minuters åkning plus två varv var det som gällde i söndags och det är krävande, inte bara för rygg och armar, hjärtat behöver jobba en hel del.
Tävlingspremiären slutade på en 16:e plats för Robin Öberg.
Huvudnyheter just nu

Motorer och musköter på Kulturarvsdag

Nyheter [Uppdaterad 2014-09-14]

Under söndagen arrangerades hundraårsjubiluem för vatten och avlopp samt Kulturarvsdagen nere vid hamnen. UT var där och tog bilder.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Mest läst på ut.se


Nyheter

Missa inte sommarbilagan

Med Ulricehamns Tidning lördagen den 7 juni följde en 56-sidig bilaga om det som händer i Ulricehamn och Tranemo i sommar.
Ur innehållet bland annat:
• Intervju med E-type inför Uport
• Mer dans i Kärragärde laa
• Glasgiganter på Glasets hus
• Läsarnas Bilder av kallbadhuset
• Stor kalender för sommarens händelser
Missade du sommarbilagan? Inga problem, den finns fortfarande att hämta på flera ställen runt om i Ulricehamn. Bland annat på UT:s redaktion.
Mycket nöje i sommar.
Erik Jullander
Nyhetschef, Ulricehamns Tidning