Robin Öberg trivs bra även utan snö.
Jonatan Skattberg.

Robin bytte snowboard mot crosshoj

Sport 2012-05-07 | Uppdaterad 2012-05-07

En bräda under fötterna och snö i backen. Det är underlaget som brukar gälla för Robin Öberg. I söndags var den ordinarie utrustningen utbytt mot sandbana och crosshoj.Uppflugen på en cykel och med en hamburgare i handen väntade snowboardåkaren Robin Öberg på att få köra sitt kvalheat i VMX-cupen på Bogebanan i söndags.
– Jag kommer säkert att komma sist, säger han.
Det var en överdriven pessimistisk hållning från Robins sida. I träningsheatet fick han den 14:e bästa tiden av totalt 32 startande i MX21-klassen.
I vintras gjorde Robin sina första åk på crosshojen. Det gav mersmak och därför stod han beredd med en engångslicens från Svemo, svenska motorcykel och snöskoterförbundet, som gav honom möjlighet att debutera i tävlingssammanhang i söndags. Glädjen över att hoppa högt med en motordriven hoj var så pass stor att Robin omgående köpte en egen cross i vintras.
– Det är himla kul att åka, säger han.
Balansen som finns från träning och tävling med snowboarden har Robin nytta av i motocross och några svårigheter när det gäller tekniken vid hoppsituationer finns inte.
Värre är det med konditionen. 20 minuters åkning plus två varv var det som gällde i söndags och det är krävande, inte bara för rygg och armar, hjärtat behöver jobba en hel del.
Tävlingspremiären slutade på en 16:e plats för Robin Öberg.
Sport [Uppdaterad 2014-12-16]


Läs mer


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Sport

Kontakta UT-sporten

Sportredaktionen på Ulricehamns Tidning består av:
Carina Carlzon, 0321-262 30
Jonas Emtervall, 0321-262 22

Mail direkt till sportredaktionen: sport@ut.se

Sport

Stelfrusna fingrar på nyårsenduro

Ulricehamns MK:s vinterrace Nyårsstafetten på nyårsafton har blivit något av en klassiker. 2009 års upplaga ramades in av rimfrost och en bitande kyla. UT:s Leif Dahl besökte motorstadion med sin kamera.