Richard vänder hemåt

Sport Artikeln publicerades

Från division ett till division fyra. Från Husqvarna till Tvärred/Vegby. Richard Johansson är drömmen som blev sann.

Richard Johanssons namn surrade tyst i luften redan när regnet sköljde över glädjen på Sämshov i oktober. Med Tvärred/Vegby i fyran var drömmen att vegbysonen Richard skulle komma hem.

I går kväll visade det sig att drömmen blivit sann. På träningen i fotbollshallen presenterades Richard Johansson för resten av laget.

– Det är givetvis inte fel att få en sådan klasspelare till laget, säger Martin Carlsson, tränare i Tvärred/Vegby.

Richard Johansson har varit tre år i Husqvarna FF. Som mittback har han under två av de åren haft en framträdande roll, mellanåret var han helt borta på grund av ett benbrott.

– Tiden i Husqvarna har varit hur bra som helst. Jag har utvecklat allt. Vi tränar med fotbollsskor på varje träning och jag är bättre passningsspelare, bättre mottagare och snabbare med bollen. Dessutom är det elitnivå fysiskt. Vi tränade sex gånger i veckan och det ger resultat, säger Richard.

Om att han nu väljer att gå till Tvärred/Vegby och göra ett rejält steg nedåt på kvalitetsstegen säger han så här.

– Jag orkade inte längre på den nivån. Jag har tagit beslutet att satsa på familjeföretaget och är med som delägare i det. I flera år har jag gått upp vid 06.30 för att jobba och sedan varit hemma strax före 21.00. Det tär på kroppen.

När sambon Ellinor nu flyttat till Ulricehamn och med ett nybyggt hus på Fridkulla höll inte ekvationen med Husqvarna som en parameter. Ett känt faktum hos bygdens klubbar under hösten och något som gjort att telefonen gått varm.

– Verkligen. Jag tror nästan alla föreningar i kommunen har hört av sig. Det är kul att det finns intresse, säger Richard.

Givetvis finns det ett hjärta som innerst inne klappar för Vegby. Mer avgörande, enligt Richard själv, var att kompisarna finns i T/V.

– Jag har inte umgåtts med kompisar på ganska många år nu. Med Tvärred/Vegby blir det fotboll med kompisarna. Det ser jag fram emot.

Richard sticker inte under stol med att valet hade sett annorlunda ut - om det funnits ett val på högre nivå.

– Det är fruktansvärt dåligt att det inte finns ett lag runt Ulricehamn som håller bättre klass än division fyra. Fråga dock inte mig vad som är fel. Skulle jag gissa så handlar det säkert om pengar.

Den vikarierande lagkaptenen i Husqvarna lär få en ledarroll även i Tvärred/Vegby. Något Richard inte har något emot.

– Spelarna i laget kommer nog höra att jag är med. Jag hoppas jag kan bidra med rutin och att vårda bollen inom laget.

Som mittback och lagkapten?

– Inte en aning. Vi får se var de vill ha mig, säger Richard och skrattar.