Projektledaren: ”Landskamperna är prio ett i upplägget”

beachhandboll Artikeln publicerades
Henrik Lindgren under förberedelserna i fjol. Arkivbild.
Foto: Pernilla Rudenwall
Henrik Lindgren under förberedelserna i fjol. Arkivbild.

Henrik Lindgren är KFUM Ulricehamns projektledare för landskamperna och SM i beachhandboll i Ulricehamn 7–8 och 15–16 juni.

1 Andra året ni arrangerar beach-SM – hur mycket lugnare är du i år?

– Som helhet är det lugnare, absolut. Det är mycket jobb, men man känner sig klart tryggare. Nu ska vi börja bygga i helgen och då gäller det ju att alla verkligen kommer och att man får ordning på allt. Sen får man jobba med ekonomin hela vägen. När landskamperna blev klara blev de ju helt klart prio ett i upplägget.

2 Vilka är nyheterna i år?

– Landskamperna, så klart. Sen trycker vi gärna på att lekområdet är större, med fler hoppborgar. Vi har också ungdomsbeachhandboll, där några KFUM-lag kommer att spela mot andra lag. I år blir det också ett riktigt serveringstält med rättigheter. Restaurang Sture står för det. Vi gör två tillfälliga beachplaner, så att det finns totalt tre. Förra året hade vi ju bara två planer.

3 Vad ser du fram emot mest?

– Midsommar. När allt är över (skratt). Allt det här är väldigt roligt, men det är ju också skönt när det är över. Vi ser fram emot fint väder nästa helg, till landskamperna, och hoppas på fulla läktare vid inmarscherna och när nationalsångerna spelas. Sen får det gärna vara en massa barn här och leka.

4 Hur mycket publik räknar ni med?

– Helt och hållet väderberoende. Är det fint hoppas vi på några tusen nästa helg. Sen är det lite svårt att säga exakt, eftersom det kommer att vara utspritt under hela dagarna.

5 Något som oroar under de sista förberedelserna?

– Att vi drabbas av någon form av magepidemi så att våra funktionärer inte kan hjälpa till. Annars känns det som att det kommer att rulla på. Sen är det klart att något kommer att krångla, men det är bara att hoppas att det är små saker. Jag är inte speciellt orolig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.