Paratodos trivs i Mariedal cup –  nådde kvart igen

futsal Artikeln publicerades
Paratodos trivs bra i Mariedal cup och gick till kvartsfinal även i år.
Foto:privat
Paratodos trivs bra i Mariedal cup och gick till kvartsfinal även i år.

FC Paratodos skrällde sig även i år fram i Mariedal cup. Precis som i fjol nådde Ulricehamnsklubben kvartsfinal i storturneringen.

Det började inte på bästa sätt för Paratodos, som slutade först på tredje plats i det inledande gruppspelet. Det innebar att laget fick ta omvägen via andra chansen.

Där varvade man upp rejält och vann fyra raka matcher. Det tredje gruppspelet såg ändå stentufft ut. Men Paratodos klarade 1–1 mot Frölunda och följde upp med 4–1-seger mot ett favorittippat Örebro, som hade inlett turneringen med sju raka segrar och noll insläppta mål. Gruppspelet fullbordades med 2-1-seger mot storklubben Häcken och kvartsfinalavancemang.

Där tog sagan slut för Paratodos som föll med 2–0 mot Västeråsklubben Afghanska. Eftersom Afghanska gick och vann hela turneringen, slutade Paratodos på en moralisk femteplats. Det blev bara två förluster på de tolv matcher laget krigade sig igenom på 39 timmar.

UIFK lag 2 gick också till steg tre efter starkt spel i andra chansen, men slutade där trea och slogs ut. UIFK 1 och Tranemo försvann i andra chansen. Dalstorp/Limmared och Tvärred-Vegby toppade sina inledande grupper, men slogs ut i steg 2.