"Nu har spelet börjat ge poäng"

Sport Artikeln publicerades
Marc Axengren, skadad mittback i Husqvarna FF.
Foto:Alex Ljungdahl
Marc Axengren, skadad mittback i Husqvarna FF.

Efter en tung säsongsstart har det lyft för Marc Axengrens Husqvarna. På de sex senaste matcherna har laget tre segrar och tre oavgjorda, och har klättrat till en mittenplacering i tabellen. I dag möter laget Oskarshamn på hemmaplan i sista matchen innan sommaruppehållet.

1 Tror du att du kan vara spelklar till matchen?

– Jag har börjat träna med boll nu, och gjorde första passet igår där jag fullförde hela träningen. Så det känns bra, men jag är kanske inte aktuell i helgen, det är nog lite onödigt att chansa.

2 Av det du sett från sidan, har det varit några stora skillnader jämfört med säsongsinledningen?

– Vi har ju tio obesegrade nu så det har rullat på ett tag, men egentligen tror jag att det beror på vad vi sagt hela tiden att vi skulle fortsätta tro på det vi byggde upp i början av försäsongen. Och nu har spelet ju börjat ge poäng också. Det är inga revolutionerande förändringar som har skett direkt.

3 Nu ligger ni på åttonde plats, vilken placering i tabellen känns rimlig att ni ska kunna ta till slut?

– Vi har inte pratat så mycket om tabelläget utan bara att vi vill göra en bra prestation och att det ska resultera i poäng i slutändan. Men det är väl alltid lite lugnare när man inte riktigt har samma press på sig, som om vi hade varit helt nere i nedflyttningsstriden.