Nordström: "Formen känns god"

längdskidor Artikeln publicerades
Maria Nordström har en intensiv tävlingsvecka framför sig med start på lördag i Tour de ski. (ARKIVFOTO)
Foto:Anders Wiklund/TT
Maria Nordström har en intensiv tävlingsvecka framför sig med start på lördag i Tour de ski. (ARKIVFOTO)

Maria Nordström är UIF:s enda representant på Tour de ski med start på lördag. Där hoppas hon förbättra 27:e-platsen från förra året.

– Jag hoppas att formen håller i sig, säger hon.

Maria Nordström åker till tävlingarna i Schweiz, Tyskland och Italien med gott mod. Senaste världscuptävlingen i Toblach tog hon sina första världscuppoäng för säsongen och det tillsammans med tidigare prestationer under vintern tycker hon bådar gott.

– Alla lopp har inte varit på topp men jag tycker generellt att det känns bra. Formen känns god inför de här tävlingarna. I Toblach senast gick det ganska bra, söndagens lopp var jag inte nöjd med men på lördagen var jag tidsmässigt inte så långt från topp 20 så det kändes väldigt bra, säger Maria Nordström.

Med sju lopp på åtta dagar är Tour de ski minst sagt en tävlingsintensiv vecka. Förra året fullföljde bara 31 av 64 åkare tävlingarna, där Maria Nordström var en av dem. En nyckel till det tror hon är att inte läsa in för mycket i varje enskilt lopp.

– Jag tror att det gäller att försöka utvärdera loppen snabbt och är man inte nöjd får man vara besviken ett litet tag, men inte längre än så. När det är så tätt får man inte gräva ner sig för mycket i varje enskilt lopp utan det är snarare så att det kostar mycket energi på att vara besviken efter loppen, säger Maria Nordström.