Sofia Andersson och Felix Berghäll är mycket nöjda efter helgens NM-medalj. Trots att Felix opererade sin menisk för två månader sedan lyckades de göra sin främsta prestation hittills när det gäller bugg i och med NM-bronset.

dans

NM-brons till Buggiedansare

Sport 2012-05-02 | Uppdaterad 2012-05-02

Det är boogie woogie Felix Berghäll och Sofia Andersson satsar på. Målet är en plats i VM och EM till hösten. När nordiska mästerskapen avgjordes i helgen blev det brons – i bugg.– Det var verkligen oväntat eftersom vi inte tränat bugg ordentligt på grund av att jag har opererat knät, säger Felix Berghäll, DK Buggie.
När Felix och hans danspartner Sofia Andersson åkte till nordiska mästerskapen som avgjordes i Helsingfors i helgen var det i boogie woogie som de trodde på störst chans till en framskjuten placering. Efter första omgången i bugg, vuxenklass, kvarstod den tanken. Felix och Sofia slutade först på sjätte plats och missade finalen, istället fick de dansa i extrachansen.
– Vi sa att till varandra att vi skulle lugna ned oss, slappna av och ha roligt, säger Felix.
Den avslappnade stilen var rätt melodi för i extrachansen blev det seger och därmed kvalificerade de sig till final.
Buggieparet, som dansat tillsammans i drygt ett år, har aldrig tidigare tagit sig till en buggfinal i en internationell tävling och därför var det första gången som de fick dansa en långsam runda.
– Vi kom fyra i den långsamma rundan och vann den snabba. Vi är jättenöjda med resultatet.
Totalt räckte de två placeringarna till ett brons och medaljen är utan konkurrens parets största framgång hittills när det gäller bugg. I Boogie woogie tog NM-äventyret slut i semifinalen, paret slutade på nionde plats totalt i boogie woogie.
Trots buggframgångarna i helgen ligger satsningen på boogie woogie fast och närmsta målet är SM som avgörs om två veckor.
De nyblivna bronsmedaljörerna siktar först och främst på en finalplats i det svenska mästerskapet men lyckas de uppfylla den målsättningen är nästa steg en medaljsatsning. Förra året slutade Felix och Sofia sjua på SM.
– Det är en världscuptävling i Italien kvar också och sedan ska dansarna till höstens EM och VM tas ut och vi skulle bli väldigt nöjda om vi blir uttagna till de mästerskapen.
Från DK Buggie deltog också Matej Dujakovic och Caisa Weinemo. Juniorparet slutade på fjärde plats i boogie woogie, sjätte plats i lindy hop och femma i bugg.
Sport [Uppdaterad 2014-12-16]


Läs mer


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Sport

Kontakta UT-sporten

Sportredaktionen på Ulricehamns Tidning består av:
Carina Carlzon, 0321-262 30
Jonas Emtervall, 0321-262 22

Mail direkt till sportredaktionen: sport@ut.se

Sport

Stelfrusna fingrar på nyårsenduro

Ulricehamns MK:s vinterrace Nyårsstafetten på nyårsafton har blivit något av en klassiker. 2009 års upplaga ramades in av rimfrost och en bitande kyla. UT:s Leif Dahl besökte motorstadion med sin kamera.