Annons

Många valde tidig hemgång i snöyran: ”Hade damerna kört sist, hade vi stannat”

Snö och vind underlättade inte precis för söndagens världscupbesökare. Efter damernas stafett på förmiddagen valde många att gå hem i förtid – och hoppa över herrarnas lopp.
Ulricehamn • Publicerad 27 januari 2019
Sabina och Johan Tellander med barnen Hugo och Wilmer valde att åka hem tidigare när snön yrde.
Sabina och Johan Tellander med barnen Hugo och Wilmer valde att åka hem tidigare när snön yrde.Foto: Anna Claesson

Enligt vad UT erfar fick extrabussar sättas in när många besökare valde att avbryta dagen. Vid huvudentrén berättar funktionärer att de hört ulricehamnare säga att de går hem i pausen mellan loppen för att värma sig – och även att många väljer antingen damernas eller herrarnas lopp. Något som inte syntes under lördagen då besökare stannade hela dagen.

Några som valde att gå hem vid lunchtid är familjen Tellander från Kungsbacka.

Annons

– Vi var här igår också och var ganska nöjda – hade det varit strålande sol så hade vi definitivt varit kvar. Och hade tjejerna kört sist så hade vi stannat. Men, vädret gör att vi åker hem, säger Sabina Tellander med maken Johan och sönerna Hugo och Wilmer.

Eva Norling med mamma Ingrid och barnen Emmi, Eric och Alva var nöjda efter ett par timmar i den isande vinden.
Eva Norling med mamma Ingrid och barnen Emmi, Eric och Alva var nöjda efter ett par timmar i den isande vinden.Foto: Anna Claesson

Eva Norling från Ulricehamn jobbade på världscupområdet under lördagen och hade med sig barn och mamma på söndagen. Även de valde att gå hem efter några timmar.

– Det räcker med några timmar när man har barnen med sig. Hade det varit kanonväder hade vi kanske stannat lite längre men nu är det små frusna näsor och händer även om det har gått jättebra så länge vi inte hade vinden rakt i ansiktet, säger Eva Norling.

Foto: Anna Claesson
Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons