Lagkapten Fritzson styrde Dalstorp till poäng

fotboll Artikeln publicerades
Att ett nyförvärv blir utsedd till lagkapten hör inte till vanligheterna. Än mindre att en 19-åring blir det, men mot Halmia fick Oscar Fritzson bära lagkaptensbindeln för Dalstorp.
Foto:Jakob Romeborn
Att ett nyförvärv blir utsedd till lagkapten hör inte till vanligheterna. Än mindre att en 19-åring blir det, men mot Halmia fick Oscar Fritzson bära lagkaptensbindeln för Dalstorp.

I avstängde Björn Arnessons frånvaro fick Dalstorps unge mittback Oscar Fritzson förtroendet att agera lagkapten, något som han gjorde med bravur när Dalstorp fixade en poäng mot Halmia.

Genom hela matchen var det en tydlig stämma som dirigerade sina lagkamrater matchen igenom - Oscar Fritzsons. Mittbacken är inte mycket för försiktighet i sin roll som 19 år gammalt nyförvärv inför säsongen utan har utmärkt sig direkt med ett moget försvarsspel och tydlig pondus på planen. Något som fick tränaren Peter Röpke att ge honom kaptensbindeln inför lördagens match.

– Det är kul, jag tar gärna det ansvaret om ledarna vill det. Men man kommer nog höra mig snacka lika mycket på planen även utan bindeln, säger Oscar Fritzson.

Enligt Peter Röpke var det inte något svårt val att välja Fritzson som kapten.

– Han är som klippt och skuren för det. Han hörs mycket och hans personlighet ute på planen passar väldigt bra in på en lagkapten, säger Peter Röpke.

Med två tunga förluster i bagaget så kunde knappt mötet med Halmia börja på ett sämre sätt för hemmalaget. Efter ett tidigt 0–1-underläge fick de kämpa sig tillbaka in i matchen men till slut få in en kvittering genom Ronie Islams första mål för Dif i den 29:e minuten. Något mer mål blev det inte i den första halvleken och i den andra halvan svängde matchbilden fram och tillbaka väldigt mycket med några halvchanser och mycket skott utifrån åt båda håll. Dalstorp höll dock emot och stod för en fläckfri försvarsinsats vilket berömdes av lagkaptenen.

– Vi är tajta och kompakta i dag vilket var väldigt bra. Det var tråkigt att vi fick ett så tidigt förstamål bakåt bara, men efter det spelar vi upp oss betydligt, säger Oscar Fritzson.

En poäng mot ett formstarkt Halmia, tre segrar på de fyra senaste matcherna, var således inte fy skam, och det höll till och med på att bli ännu bättre med tio minuter kvar på matchklockan. Jimmy Arnesson som tränat med u-laget under en tid gjorde comeback och hans första bidrag till matchen var att knycka åt sig bollen från målvakten Vladimir Lukic som var på vift långt utanför straffområdet, vända om och nästan skjuta in bollen i den tomma målburen.

– Det var bra med en poäng för oss. Nu har vi många tajta matcher framöver mot lag som ligger precis runtomkring oss i tabellen så det var viktigt att få en poäng. Tre hade såklart varit bättre men varje poäng är viktig för oss i år, säger Oscar Fritzson.

division 2 västra götaland

Dalstorp – Halmia 1–1 (1–1)

Mål: 0–1 (6) Per Gulda, 1–1 (29) Ronie Islam

Dalstorps lag: Jesper Hallqvist – Christian Magnusson, Oscar Fritzson, Mattias Järsenholt, Pontus Andersson – Anton Johansson, Sebastian Forsblad, Anton Delwér, Ronie Islam (79)– Johan Einarsson, Daniel Sveningsson

Ersättare: Jakob Ekstener, Tobias Petersson, Uros Ilic, Elias Andersson, Sebastian Jarlenäs, Filip Ilic, Jimmy Arnesson (79)

Domare: Sara Persson

Publik: 203

UT-märkta

3 Christian Magnusson

2 Oscar Fritzson

1 Anton Delwér

UT-delade av Jakob Romeborn

Visa mer...