Jonas Emtervall: Premiären väcker frågor

Sport Artikeln publicerades
Jonas Emtervall skriver att Hanna Falk snarast behöver ett positivt besked i klassisk stil. Helst i Lillehammer redan nästa helg.
Foto:Anders Wiklund/TT
Jonas Emtervall skriver att Hanna Falk snarast behöver ett positivt besked i klassisk stil. Helst i Lillehammer redan nästa helg.

Än är det långt till OS. Men redan i Lillehammer nästa helg behöver Hanna Falk få till tekniken i klassisk sprint. Om inte annat för att få arbetsro.

Även om UIF:s sprintess säger att känslan var bättre i går än den var i Gällivare i söndags, såg det ungefär likadant ut. Hon hängde inte med när det gick fort uppför. Tekniken satt inte och det bet inte alls i diagonalåkningen.

Jag är medveten om att det är tidigt på säsongen och att det kan ta ett tag innan ringrosten åkts bort. Men faktum är att det efter Lillehammer nästa helg inte körs någon klassisk världscupsprint förrän i Planica den 20 januari. Då räknar jag bort Tour de ski, där Hanna Falk ändå inte lär delta.

Därför är en stark insats på norsk mark nästa lördag av stor vikt. Ett bra klassiskt distanslopp i Ruka redan i dag vore förstås också en bonus.

OS kommer att överskugga allt annat den här säsongen. Redan i går deklarerade Charlotte Kalla att hon inte kommer att köra några fler sprinttävlingar i vinter, men att hon däremot är sugen på OS-teamsprinten i fri stil.

Det var inget bra besked för Hanna Falk. Att hon borde ha fått åka teamsprinten vid VM i Lahtis istället för Ida Ingemarsdotter är nog de flesta i efterhand överens om.

Men vill Kalla bilda lag med Stina Nilsson i OS ska det mycket till för att förbundskapten Rikard Grip ska tacka nej.