Jonas Emtervall: Dubbelt olyckligt att tappa poäng

Sport Artikeln publicerades
UT:s Jonas Emtervall tycker UIF borde ha gjort fler mål i numerärt överläge.
Foto:Jonas Emtervall
UT:s Jonas Emtervall tycker UIF borde ha gjort fler mål i numerärt överläge.

UIF har under hela hösten haft svårt att göra bra prestationer över 60 minuter. Det blev lagets fall även i derbyt.

Första perioden var fokuserad och rejäl, utan krusiduller. UIF visade direkt att man inte tänkte låta derbyt bli någon repris på mötet i Borås ishall i oktober, då hemmalaget vann förkrossande.

Andra perioden var ytterligare ett snäpp bättre. Det tog 12.21 innan Borås hade sitt första skott på mål. Vid det laget hade UIF redan tvingat gästerna till fyra utvisningar tack vare rapp skridskoåkning och stark genombrottsvilja.

Det blev två hemmamål i spel i numerärt överläge, men känslan var att det borde och kunde ha blivit ännu fler, om pucktempot varit lite högre.

I tredje perioden tog BHC över ganska markant. Gästerna hade piggare ben och belägrade stundtals UIF:s förvarszon.

Till slut var det inte orättvist att matchen fick avgöras med förlängning och så småningom straffar.

Att UIF inte fick tre eller ens två poäng var dubbelt olyckligt. Avståndet upp till Kungälv på sista alltvåan-platsen är nu fyra poäng, med bara tre matcher kvar att spela.

Kungälv möter Borås på söndag. Hade UIF vunnit i går hade derbyrivalerna fortfarande behövt ytterligare poäng för att säkra sin plats i alltvåan.

Nu kan de svartgula bara satsa på att ta full pott själva och hoppas att BHC också gör sitt. Om inte annat för att få spela fler derbyn efter nyår.

676 tittade på i Lassarinken och stämningen var stundtals riktigt bra. Derbyfester som den här är precis vad hockeyn i Sjuhärad behöver.