Johanssons mål räddade poängen för Nittorp

fotboll Artikeln publicerades
Hanna Johanssons och lagkamraternas glädje gick definitivt inte att ta miste på efter hennes kvitteringsmål. Med tio minuter kvar räddade hon en poäng till Nittorp vilket gör att de fortsatt har pole position i kampen om andraplatsen. 5 bilder
Foto:Jakob Rameborn
Hanna Johanssons och lagkamraternas glädje gick definitivt inte att ta miste på efter hennes kvitteringsmål. Med tio minuter kvar räddade hon en poäng till Nittorp vilket gör att de fortsatt har pole position i kampen om andraplatsen.

Som ett toppmöte brukar vara blev matchen mellan Nittorp och Mariebo tät och jämn, och det krävdes ett kvitteringsmål i slutminuterna från Hanna Johansson för att ge NIK en poäng.

Nittorp – Mariebo 1–1 (0–1)

Mål: 0–1 (42) Sabina Ravnell, 1–1 (83) Hanna Johansson
Nittorps lag : Elin Hallin – Amanda Söderlind, Charmaine Kindgren, Hanna Johansson, Elin Hultin – Elin Thuresson (79), Ida Thoresson, Julia Axengren, Malin Johansson (79) – Klara Lindberg, Malin Gollwitzer Ersättare : Malin Emanuelsson, Fanny Björendahl, Louise Josefsson(79), Elvira Röpke (79), Wilma Johansson Domare : Anela Hadziselimovic UT-märkta 3 Charmaine Kindgren 2 Malin Gollwitzer 1 Julia Axengren UT-delade av Jakob Romeborn

Matcher mellan två topplag brukar se ut på ett av två sätt, antingen fartfylld frenesi eller en tät kampfotboll där inget av lagen vill bjuda det andra på farligheter. Fredagens kamp mellan Nittorp och Mariebo hörde definitivt till den sistnämnda, där två defensivt starka lag ställdes mot varandra och höll i princip tätt hela vägen fram till sina egna mål. Den första halvleken kunde utan tvekan beskrivas som ganska händelsefattig.

– De var riktigt bra i första halvlek, stängde igen oss totalt, men vi kände att vi nog skulle kunna få chanser. Och det fick vi ju verkligen, säger tränaren Lennart Josefsson.

Mittbacksklippan Charmaine Kindgren var klart bäst i Nittorp så långt, det kändes som att veteranen knappt satte en fot fel under hela matchen, men det blev hennes kollega i mittförsvaret Hanna Johansson som till slut gav de rödsvarta poängen efter en intensiv NIK-anstormning i den sista halvan av den andra halvleken. I den 83:e minuten kom räddningen när hon nickade in en hörna.

– Alltså, den känslan när den gick in gick knappt att beskriva. Det var skönt och bra att vi kunde ta igen och gå upp till 1–1. Vi ville ju gärna vinna men det känns inte dåligt att fortsätta ha det i egna händer. Nu ska vi bara se till att vinna nästa match också, säger Hanna Johansson.

Nittorps enorma press avstannade något efter det målet, och faktum är att Mariebo nog borde ha skjutit laget i sank på övertid när de hade ett jätteläge att avgöra - men vid ett i princip öppet mål fick bollen en bra bit utanför.

– Den var jag övertygad om skulle gå in, jag förstår inte hur hon missade. Men det tackar vi för, säger Lennart Josefsson.

En poäng som kändes ganska skön för Nittorp således, då det mycket väl hade kunnat sluta annorlunda. Det som dock var negativt med att det bara stannade på en pinne var att det ger Jitex öppen gata till att ta hem seriesegern redan i dag när laget möter nästjumbon Falköping, och vid seger har en marginal på fyra poäng ner till tvåan NIK.

Kampen om en historisk andraplats ligger dock fortfarande i Nittorps händer inför avslutningen mot Onsala nästa helg, då laget höll avståndet ner till Mariebo till fortsatt en poäng.